Jong Emmen maakt te veel fouten tegen De Graafschap

Jong Emmen heeft thuis een stevige nederlaag tegen Jong De Graafschap geleden. De Doetinchemmers wonnen met 4-0, een resultaat dat vooral door individuele fouten aan Emmer zijde werd bepaald.
Met Jeroen Fuhler in de spits kreeg Jong Emmen in de twaalfde minuut een redelijke kans maar dat was ook de enige mogelijkheid van de thuisploeg in de eerste helft. Het vlotter combinerende De Graafschap schiep zich ook amper kansen maar kreeg het eerste doelpunt in de schoot geworpen na een fout van Kevin Mooibroek. Wouter Jansen maakte het karwei af: 0-1.
Met Dennis van den Driessche voor Willem Prins probeerde Emmen na de pauze het tij te keren maar toen de defensie hulpeloos toekeek hoe Sjoerd Ars er 0-2 van maakte was het een gelopen koers. Drie minuten later passeerde Dennis Schulp de ver uit zijn doel gekomen Barry Reijs en liet de 0-3 noteren. Een vrije trap van Kevin Mooibroek die tot hoekschop werd verwerkt en waaruit Rutger Feijer naast kopte was het opvallendste feit aan Emmer kant. Twee minuten voor tijd maaide Mooibroek vervolgens over de bal heen waardoor invaller Richard Haklander vrij baan kreeg en er 0-4 van maakte.
Jong Emmen-Jong De Graafschap 0-4. 39. Jansen 0-1, 60. Ars 0-2, 63. Schulp 0-3, 88. Haklander 0-4. Scheidsrechter: Slager. Gele kaart: Sewiuster, Tzelepis (Jong Emmen).
Opstelling Emmen: Reijs; Tzelepis, Feijer, Mooibroek, Snip: Van Braam (63. Malkus), Sloots, Sewuster; Furfaro, Fuhler, Prins (46. Van den Driessche).

Resterende uitslagen:
Jong NEC-Jong FC Groningen 2-1, Jong Haarlem-Jong BV Veendam 3-0, Jong Go Ahead Eagles-JONG Cambuur 1-1, Jong AGOVV-Jong FC Zwolle 0-2, Jong Stormvogels Telstar-Jong Heracles 2-2.