Ajax en Feyenoord jeugd winnen op Meerdijk

Het lag niet in de lijn der verwachting dat Emmen A1 en B1 tegen respectievelijk Ajax A1 en Feyenoord B1 tot een goed resultaat zouden komen, toch heeft de Emmer jeugd redelijk weerstand geboden. De A-jeugd verloor met 3-0 terwijl de B’s met 4-1 het onderspit dolven. De belangstelling voor beide duels was groot, bij de A’s waren een kleine duizend bezoekers aanwezig.

Emmen A1-Ajax A1 0-3
Twee doelpunten van Ajax-spits Ryan Babel binnen zeventien minuten waren de doodsteek voor Emmen. De eerste viel reeds in de vierde minuut toen Babel vrij voor doelman Ignace Peek een voorzet kon binnentikken. Zijn doelpunt in de zeventiende minuut was een fraaie, hij nam een vrije trap van Robbert Schilder in een keer op de slof. Emmen werkte hard maar kwam amper aan doelrijpe mogelijke mogelijkheden toe. De enige viel na een half uur toen rechterspits Daniel Manning zich keurig vrijkapte doch met een vrij schootsveld voor zich met links een slecht schot produceerde.
Na de rust was er meer sprake van evenwicht maar aan echte scoringskansen kwam Emmen wederom niet toe. Ajax aanvoerder Hedwiges Maduro deed in de 68ste minuut met een droge knal de deur definitief op slot: 0-3.
Emmen A1: Peek; Meertens (76. Klaassens), Boelen, Wigger, Schenkel (83. Jarno Voorintholt); Bosman (46. Van Eeken), De Vries (46. Schonewille), Doorn; Manning, Bugera (80. Reins), Wever.

Emmen B1-Feyenoord B1 1-4
In de eerste helft toonde Emmen te veel respect en kwam niet aan het scheppen van kansen toe. Daarbij kwam nog dat de doelpunten te gemakkelijk werden weggegeven. De 0-1 door Ingmar Maayen ontstond na een foutieve terugspeelbal van Martin de Roo. De 0-2 viel in de 28ste minuut via een schot van grote afstand waarop doelman Tom Eulink niet reageerde. In de 33ste minuut veroorzaakte Koen Otten in de ogen van de scheidsrechter een strafschop waarop de uitstekende middenvelder Timon van Leeuwen de 0-3 scoorde.
Na rust kwam Emmen B1 veel beter voor de dag. Er werd voor elke meter geknokt en Feyenoord kwam zowaar af en toe in de problemen. Bjorn Zwikker kon ten koste van een hoekschop van een treffer worden afgehouden terwijl uit de hoekschop Martin de Roo over schoot. In de 56ste minuut scoorde Emmen tegen middels een perfecte vrije trap van Harm Hindriks: het eerste doelpunt van B1 in deze competitie. Maar spannend werd het niet meer omdat in de eerste de beste tegenaanval Feyenoord profiteerde van nalatigheid in de Emmer achterhoede waarvan Jonanthan Guzman profiteerde.
Emmen B1: Eulink; Balsala, De Roo, Otten, Guchelaar; Hindriks, Zwikker (70. Rog), Kamps; Jesper Voorintholt (87. Jager), Bruinsma (64. Husers), Schreuder (60. Hoolsema).