Emmen B1 verliest bij koploper Feyenoord

De thuiswedstrijden van Emmen A1 en C1 moesten wegens de plotselinge sneeuwval uit het programma worden genomen. Emmen B1 kon in Rotterdam tegen Feyenoord B1 wel onder prima omstandigheden voetballen maar beleefde toch weinig plezier aan het duel want het verloor met 4-0.

Feyenoord B1-Emmen B1 4-0 (2-0)
Dat koploper Feyenoord taktisch en technisch meer in de mars had stond bij voorbaat al vast maar de Emmenaren waren van plan om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Over de volle veertig minuten van de eerste helft gerekend lukte dat aardig maar toch stond er een 2-0 pauzestand op het scorebord. Uit twee hoekschoppen, in respectievelijk de 15de en 19de minuut, kopten de Feyenoorders Mitchell Poot en Ingmar Maayen hun club naar de 2-0. Verder gaf Emmen nauwelijks kansen weg zonder overigens zelf ook mogelijkheden te scheppen.
Na de doelwisseling begon Emmen energiek maar een ernstige dekkingsfout zorgde er al na zes minuten voor dat Michel Poldervaart de stand naar 3-0 kon tillen. Wat Emmen betrof was het duel daarna natuurlijk gelopen. In de 54ste minuut maakte Maayen er nog 4-0 van. In het restant stond Emmen geen tegentreffers meer toe hoewel het dikwijls kantje boord was.
Opstelling Emmen B1: Eulink (41. Honing); De Roo (55. Rog), Hindriks, Otten, Boer; Hoolsema, Zwikker, Husers (41. Schreuder); Voorintholt (70. De Vries), Bruinsma (55. De Almeida), Rojer.

FC Lewenborg C1-Emmen C2 1-2

Emmen C2 is goed aan de tweede helft van de competitie begonnen ondanks dat spelers moesten worden afgestaan wegens personele problemen bij C1. In Groningen had Emmen C2 de gehele wedstrijd een veldoverwicht maar wist dit niet duidelijker in doelpunten om te zetten. De spelers hadden de meeste problemen met het harde en onbesuisde spel van de tegenstander. Ongeveer tien minuten voor rust maakte uitblinker Frank Schijff de verdiende 0-1 na een prima pass van Dennis Jurgens. Vlak daarna verdubbelde Radovan Zivcic de stand nadat hij een prima teruggelegde bal van Wouter van Aanholt binnen schoot. In de tweede helft waren de Emmenaren dichter bij de 0-3 dan dat FC Lewenborg gevaarlijk kon worden. O.a een mooie kopbal van debutant Shakib werd van de doellijn gehaald. De tegenstander kon met een kopbal uit een corner nog de 1-2 te scoren maar kreeg geen mogelijkheden meer op de 2-2.