Emmen sluit oefenperiode af met gelijkspel

Emmen heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van de tweede seizoenshelft met 1-1 gelijkgespeeld tegen BV Veendam. Marcio Junqueira maakte het doelpunt voor Emmen. Het duel werd in Gieten gespeeld.
In de eerste helft kreeg Emmen wel kansen maar was over het algemeen toch niet agressief genoeg om de gehavende formatie uit Veendam, die het o.a. zonder Ronald Hamming en Paul Weerman moest doen, in problemen te brengen. Een mooi doelpunt van Marnix Kolder zorgde er voor dat de rust met een 1-0 voorsprong voor de veenkolonialen in ging. Na de pauze kwam Emmen beter voor de dag en de gelijkmaker van Marcio Junqueira was dan ook volkomen terecht.
Emmen-trainer Jan Olde Riekerink toonde zich tevreden over de oefenperiode. ,,De doelstelling was de selectie in conditioneel opzicht weer fit te maken en dat is goed gelukt. Mentaal zitten we nog in de winning-mood gezien de reeks van voor de winterstop. Maar uiteraard wordt de eigenlijke rekening pas na komende vrijdag opgemaakt met de wedstrijd tegen Heracles Almelo.”