Emmen klopt HHC met 5-1

Emmen heeft het oefenduel tegen zaterdageersteklasser HHC met 5-1 gewonnen. In het laatste half uur van het in Hardenberg gespeelde duel kon de formatie van trainer Olde Riekerink voldoende afstand nemen.
Omdat de selectie nogal wat spelers met fysieke ongemakken telt mochten verdediger Kevin Mooibroek en middenvelder Ron van Braam hun opwachting in de basis maken. In het doel stond deze keer Barry Ditewig nadat concurrent Barry Reijs in de eerste twee oefenpotjes zijn waarde kon bewijzen.
In de eerste helft ging Emmen het scoren nogal moeilijk af. Het begon wel hoopvol met een fraaie treffer van Mourad Mghizrat in de twaalfde minuut maar daar bleef het ook bij. Vooral Dirk Jan Derksen mocht het zich aantrekken dat de voorsprong tot een treffer bleef beperkt. Hij miste twee opgelegde kansen en zag een keer een inzet gestopt door HHC-doelman Marc Doornbos. Daarnaast liepen diverse Emmer aanvallen stuk op de buitenspelval van de Hardenbergers.
In de tweede helft kwam HHC al na vijf minuten op gelijke hoogte na een prima aanval. Vijf minuten later had het zelfs 2-1 voor de ambiteuze eersteklasser kunnen staan maar Ditewig kon deze schande nog net voorkomen. In het laatste half uur drukte Emmen eindelijk door. De 1-2 en 1-3, van respectievelijk Dirk Jan Derksen en Mourad Mghizrat, kwamen tot stand na voorbereidend werk van Rene Wessels. De 1-4 was een productie in eigen doelman van notabene oud-Emmenaar en tegenwoordig HHC-aanvoerder Gerard Kocks die een voorzet van Mghizrat verkeerd op de schoen kreeg. Jeroen Fuhler had het laatste woord. De boomlange spits stond amper in het veld toen hij een voorzet van Arjan Blaauw tot de 1-5 promoveerde.
HHC-Emmen 1-5 (0-1). 12. Mghgizrat 0-1, 50. 1-1, 60. Derksen 1-2, 63. Mghizrat 1-3, 69. Kocks in eigen doel, 73. Fuhler 1-5. Scheidsrechter: Ter Braak. Toeschouwers: 150.
Opstelling Emmen: Ditewig; Blaauw, Boekweg, Mooibroek (46. Van Halen), Prinsen; Van Braam (46. Junqueira), Berger (69. Snip), Oosting; Cairo (46. Wessels), Derksen (71. Fuhler), Mghizrat.