Emmen B1 pakt drie punten

FC Den Bosch A1-Emmen A1 3-0

Voor de A-jeugd van Emmen begint het er wel erg somber uit te zien na de 3-0 nederlaag bij de naaste degradatiekandidaat FC Den Bosch.

Emmen B1-ADO Den Haag B1 1-0

Een prima prestatie van de B-jeugd vooral ook omdat het vijftig minuten lang in ondertal was. Doelman Tom Eulink ging er namelijk in de 30ste minuut af met een directe rode kaart nadat hij een Haagse aanvaller net buiten het strafschopgebied had getorpedeerd. Randy Poelman verdedigde daarna het doel en stond geen tegengoal toe.
Emmen B1 boekte de tweede seizoenszege op basis van wilskracht. De ploeg knokte voor iedere centimeter en die inzet werd uiteindelijk beloond. Nadat Jesper Voorintholt in de vijfde minuut naast had gemikt kwam Emmen in de tiende minuut op voorsprong. De goed spelende Voorintholt trok voor en Robin Bruinsma werkte perfect af: 1-0. Na de rode kaart voor Eulink ging ADO, met Oranje onder 15 verdediger Tim Oosterheert als uitblinker, wel meer druk uitoefenen zonder veel kansen te krijgen. Op slag van rust scoorde de goede spits Eljerd Elia nog wel maar zag die treffer wegens buitenspel geannuleerd worden. Na de pauze bleef een knokkend Emmen keurig overeind tegen elf Hagenezen. Het werd af en toe weleens druk in de doelmond van Randy Poelman, echte honderd procent kansen kreeg ADO niet.
Opstelling Emmen B1: Eulink; Balsala, Otten, Hindriks, Guchelaar; Hoolsema, Zwikker (55. Rog), Kamps; Voorintholt (66. Pot), Bruinsma (55. Husers), Rojer (31. Poelman).

De Graafschap C1-Emmen C1 0-0

Evenals bij B1 kreeg ook de doelman van C1 een rode kaart. Lennon Ebeltjes werd in de vijftigste minuut wegens zijn tweede gele kaart het veld uit gestuurd. Hij werd vervangen door Folkert Feenstra waardoor Helal Nouri aan de kant moest. De wedstrijd op zich was niet geweldig en een matig fluitende arbiter droeg ook al niet bij tot overdreven spelvreugde. De man weigerde in de tweede helft Emmen een strafschop toe te kennen hoewel Dennis Avci binnen de zestienmeter duidelijk aan zijn shirtje werd getrokken. Emmen had in de eerste helft een licht overwicht, in de tweede helft gaf de thuisclub meestal de toon aan. De Graafschap was dichtbij de openingstreffer toen een bal via de onderkant lat weer het veld in stuiterde.
Opstelling Emmen C1: Ebeltjes; Gortz, Schoenmakers, Zuidberg, De Jong; Dekker (Doze), Jelle Siekman, Nouri (Feenstra); Johannis, Dost, Avci.

Emmen B2-Urk B2 10-0

Zoals verwacht had Emmen B2 een makkie aan het nog puntloze Urk B2 dat te laat arriveerde waardoor het duel een kwartier later dan gepland begon. Na een kwartier spelen stond het reeds 2-0 door twee goals van Danny Jaspers. Na de 3-0 van Rob Schreuder in de 22ste minuut gaf hij zeven minuten later de voorzet waaruit Jasper Swager de vierde treffer scoorde. Nog voor de pauze verhoogden Lascal Boer (32ste) en Danny Jaspers na voorbereidend werk van Martijn Scherpen tot 6-0. Joel de Almeida werd in de 50ste minuut binnen de beruchte lijnen ten val gebracht en benutte de aansluitende strafschop zelf: 7-0. Rob Schreuder (58ste), Danny Jaspers (65ste) en nogmaals Jaspers in de 75ste na een verre uittrap van doelman Randy Poelman maakte zijn  vijfde en Emmens tiende doelpunt.

Emmen D1-FC Groningen D1 0-7

Emmen D1 miste met Gerben Rog, Hilan Kaddouri en Yisry Hoff een trio geblesseerde spelers terwijl Robert Mensinga voor de rust moest uitvallen. Dit was tegen het sterke FC Groningen een beetje te veel van het goede. In de eerste helft was er een kansje voor Gianluca Caria maar hij schoot recht in de handen van de keeper. na de rust schoot Jori uws nog een keertje net naast.
Opstelling Emmen D1: Koops; Pieters, Kazantzis, Mensinga (27. Simon IJzerman), Arling; Petstra, Caria, Stevens; Beijering, Bouws, Ten Voorde.

De Weide C1-Emmen C2 1-7

Een afgetekende overwinning voor het uitstekend voor de dag komende Emmen C2. Na een beginfase waarin de bekende kat even uit de boom werd gekeken begon de Emmen-trein op gang te komen. Bij rust stond het reeds 1-4 waarbij de doelpunten van de Emmenaren afkomstig waren van Jordy Swama, Jordy Beeksma (2) en Wesley Wakker. Rob Herbers scoorde na de rust de 1-5 en 1-6 waarna Tim Siekman de eindstand op 1-7 bepaalde.