Emmen A1 en B1 verliezen van Willem ll

Emmen A1-Willem ll A1 2-3

Toen negen minuten voor het einde Emiel de Vries uit een strafschop de stand op 2-2 bracht leek Emmen A1 tenminste een puntje aan het duel over te houden. Twee minuten voor het einde maakte een Tilburgse counter evenwel een eind aan deze illusie.
Emmen speelde in de eerste helft lauw en ogenschijnlijk zonder inspiratie. Willem ll voetbalde gewoon beter en Emmen leek zich daarbij neer te leggen. De 0-2 ruststand, door twee treffers van de goede spits Erik de Kruijk, was dan ook volkomen volgens de verhouding. Na de pauze stroopte Emmen, waar Mark Wever in het veld was gekomen voor Mustafa Benali, de mouwen op en bracht de bezoekers zo waar in de problemen. In de 62ste minuut werd een solo van Emiel de Vries in het strafschopgebioed onreglementair onderbroken waarop een strafschop werd toegekend. De Vries benutte die zelf. De wedstrijd werd steeds pittiger en scheidsrechter Slager had er de handen vol aan. Emmenaar Martin Bosman kreeg in de 74ste minuut rood na een te forse tackle. Ondanks een man minder kwam Emmen toch op gelijke hoogte en opnieuw via een door Emiel de Vries genomen strafschop. Een Tilburger moest er wegens natrappen met rood af wat veel commotie bij de gasten veroorzaakte. Na de 2-2 wilde Emmen nog meer en kreeg kort voor tijd het deksel op de neus toen middenvelder en ex onder 17 international Steef Nieuwendaal de hele Emmer verdediger te rap af was.
Opstelling Emmen A1; Peek; Meertens, Wigger, Van Braam, Schenkel; Bosman, Benali (46. Wever), Doorn; Manning, Schonewille, De Vries.

Willem ll B1-Emmen B1 4-2

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was Emmen B1 met name in de eerste helft de betere ploeg. Na de openingsfase dicteerde het de wedstrijd maar het grote manco was het niet kunnen afmaken van de kansen. Harm Hindriks raakte bijvoorbeeld de paal, maar ook Bjorn Zwikker, Frank Hoolsema en nogmaals Zwikker hadden de openinsgstreffer in gedachten doch waren niet fortuinlijk. Het eerste doelpunt viel vervolgens aan de andere kant maar werd wel door een Emmenaar gescoord want Randy Balsala kopte in eigen doel. Emmen knokte echter terug en kwam in de 29ste minuut op gelijke hoogte door Martijn Kamps uit een hoekschop van Harm Hindriks. Een minuut later had Emmen geluk toen Jesper Voorintholt een bal van de lijn haalde.
In de 45ste minuut miste Robin Bruinsma een goede mogelijkheid waarop uit de counter Willem ll op 2-1 kwam. Drie minuten later kopte Martin de Roo op de lat. Toen Willem ll in de 64ste en 79ste minuut op 3-1 en 4-1 kwam was de strijd natuurlijk gestreden hoewel Jesper Voorintholt de achterstand nog tot 4-2 verkleinde.
Opstelling Emmen B1: Eulink; Balsala, De Roo, Otten (67. Husers), Hindriks; Hoolsema, Kamps, Zwikker; Voorintholt, Rojer (70. Rog), Bruinsma (70. Jager).

SC Genemuiden B1-Emmen B2 2-5
Emmen B2 had twee talentvolle C-junioren in de gelederen en dat gaf de doorslag in dit duel. Al in de tweede minuut scoorde C-junior Doze Manuel de 0-1 en in de 10de en 15de minuut scoorde de andere C-junior Bas Dost 0-2 en 0-3. Vijf minuten voor de rust verkleinde de thuisclub de achterstand tot 1-3. In de rust was afgesproken dat Emmen zo snel mogelijk op jacht zou gaan naar de vierde goal. Maar door geknoei werd het 2-3. Met een aantal wissels en wat omzettingen kreeg Emmen B2 weer grip op de wedstrijd. Danny Jaspers scoorde vervolgens in de 66ste minuut uit een strafschop 2-4, hij was zelf ten val gebraxcht, en kort daarop scoorde Doze Manuel zijn tweede en Emmens vijfde doelpunt.

Emmen C1-Twente Heracles C1 0-2

,,Het is al een tijdje steeds hetzelfde verhaal: we zijn zeker niet de mindere maar onze spitsen komen maar niet aan scoren toe”, analyseert coach Alami Ahannach. ,,Ook tegen Twente Heracles kregen we echt mogelijkheden. Zo waren Richard Johannis en Marco Zuidberg er dichtbij maar de afwerking lukte niet.”

Emmen C2-Blauw Wit ’34 C1 1-1

Ondanks een groot veldoverwicht van Emmen konden de Leeuwardenaren toch met een puntje huiswaarts keren. Emmen probeerde met goed combinatievoetbal de tegenstander vast te zetten maar werd na een kwartier door een counter van Blauw Wit verrast: 0-1. Het was de enige kans voor de Friezen. In de tweede helft werd onder aanvoering van de uitstekend spelende Jordy Swama de jacht op de gelijkmaker geopend. Het was dan ook deze speler die de dik verdiende gelijkmaker op zijn naam bracht. Daarna kreeg Emmen C2 nog vier kansen op de overwinning maar o.a. Wesley Wakker, Niels den Heijer en Jordy Swama waren niet fortuinlijk in de afwerking.

BV Veendam D1-Emmen D1 0-3

Emmen was de betere ploeg in een duel dat een beetje werd verpest door het irritante optreden van de grensrechter en trainers van de thuisclub. Emmen nam na een kwartier de leiding door Jori Bouws uit een vrije trap. Na aangeven van Gianluca Caria kreeg zeven minuten later Rick ten Voorde een prima kans maar mikte naast. De tweede helft begon perfect voor Emmen toen Rick ten Voorde er na een solo 0-2 van maakte. Het spel werd er vervolgens niet aantrekkelijker op omdat vrijwel alles zich op het middenveld afspeelde. Kort voor tijd werd het toch nog gescoord toen Wouter Beijering er na een voorzet van Rick ten Voorde er 0-3 van maakte.
Opstelling Emmen D1: Koops; Arling, Kazantzis, Mensinga (Hoff), Pieters (Djukic); Kaddouri (Hoek), Simon Yzerman (Stevens), Petstra (Beijering); Ten Voorde, Caria, Bouws.