Jong Emmen pakt punt tegen Go Ahead Eagles

Tot een kwartier voor het einde leek het er niet op dat er voor Jong Emmen nog eer viel te behalen  in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De bezoekers leidden met 0-2 maar een oprisping in een tijdsspanne van minder dan een minuut betekende 2-2 wat tevens de eindstand werd.
Jong Emmen speelde in de eerste helft zeker niet slecht maar had geen geluk in de afwerking. Nino Furfaro raakte al in de negende minuut de paal en twee minuten later trof Dennis van den Driessche, in riante positie, de dwarslat. Op dat moment was de stand wel 0-1 door een treffer van linkerspits Jochem de Weerdt waaraan echter een sterke buitenspellucht zat. Go Ahead Eagles benutte de kansen wel want op slag van rust verhoogde Jordy Grobbee uit een counter tot 0-2.
Na de pauze gaf aanvankelijk Go Ahead Eagles de toon aan. Het kreeg een paar goede scoringskansen maar in de afwerking ontbrak de scherpte. Zo ook bij Jordy Grobbee die in de 72ste minuut de 0-3 op de schoen had maar slechts de paal raakte. Drie minuten later zat er wat de thuisclub betrof weer muziek in toen Marcio Junqueira van dichtbij doel trof: 1-2. Emmen zette meer druk en een halve minuut later leidde dat tot een onderschepping van Dennis van den Driessche die vervolgens Jeroen Fuhler aanspeelde. De lange invaller knalde de gelijkmaker binnen: 2-2. Ook daarna kreeg de thuisploeg kansen maar de winnende treffer bleef uit. In de slotminuut kreeg Willem Prins nog zijn tweede gele en dus rode kaart.
Jong Emmen-Jong Go Ahead Eagles 2-2. 10. De Weerdt 0-1, 43. Grobbee 0-2, 75. Junqueira 1-2, 76. Fuhler 2-2.
Opstelling Jong Emmen: Reijs; Van Braam (61. Sewuster), Feijer, Mooibroek (61. Fuhler), Prins; Tzelepis, Sloots (55. Malkus), Wessels; Junqueira, Van den Driessche, Furfaro.