Emmen A1 verrast met gelijkspel

De uitwedstrijd tegen SC Heerenveen A1 leek voor Emmen A1 de laatste van een reeks tegen een ongenaakbare tegenstander want de Friezen stonden namelijk op kop in de eredivisie. Het resultaat was echter een sensationeel gelijkspel: 2-2.
Emmen A1 verraste met een collectief sterke prestatie. In de eerste helft werd praktisch geen kans weggegeven en de 0-1 ruststand was dan gezien het spelbeeld geen verrassing. Het doelpunt viel in de 24ste minuut toen Arend Schonewille vanaf links Dada Bugera aanspeelde die moeiteloos kon intikken. Twee minuten na de hervatting kwam SC Heerenveen uit een hoekschop op gelijke hoogte. Toen tien minuten later de 2-1 stand op het scorebord stond, via de rug van Johan Wigger in de kruising, leek het even de verkeerde kant op te gaan. De thuisclub kreeg nog enkele goede kansen maar goed werk van doelman Ignace Peek voorkwam erger. Vijf minuten voor het einde profiteerde Daniel Manning van verwarring in de Friese verdediging en prikte de verdiende gelijkmaker in het doel.