Eerste punten voor Emmen B1

Emmen B1-Fortuna Sittard B1 2-1
Na een reeks van (te) zware tegenstanders kreeg Emmen B1 eindelijk een opponent op bezoek waar tegen op papier punten waren te behalen. Toch bleek Fortuna Sittard, dat twee punten had verzameld, allerminst een zacht eitje. Dat bleek in de tweede helft toen de Limburgers ondanks het verlies van hun aanvoerder met een directe rode kaart gelijkmaakten en ook kansen op een tweede treffer hadden.
Emmen toonde zich in de eerste helft vaak te gretig waardoor niet altijd sprake van goed georganiseerd voetbal was. Het kostte dan ook de nodige moeite om op voorsprong te komen. Dat gebeurde uiteindelijk na voorbereidend werk van linkerspits Jurnel Rojer. Zijn voorzet werd door iedereen behalve door de bij de tweede paal staande Jesper Voorintholt gemist. De rechterspits van Emmen schoof daarop keurig in: 1-0.
Na rust kreeg Fortuna al snel een rode kaart te verwerken na een forse overtreding op Sander Guchelaar. Het gaf de thuisploeg echter allerminst rust en het werd nog erger toen in de 58ste minuut de gelijkmaker werd gescoord. En nog wel door Emmen-verdediger Danny Husers die een voorzet vanaf rechts langs zijn eigen doelman Tom Eulink gleed: 1-1. Binnen de minuut had het echter 2-1 kunnen staan want Bjorn Zwikker ging alleen op de Limburgse doelman af. Hij schoot evenwel recht in de handen van de sluitpost. De beoogde drie punten leek Emmen vervolgens te ontgaan tot in de 78ste minuut Harm Hindriks met een gelukje zijn ploeg alsnog op winst zette. Er ging een verkeerde terugspeelbal van een Fortuna verdediger aan vooraf die door Hindrulks werd onderschept en in de luid bejubelde 2-1 werd omgezet.

Emmen B2-Staphorst B1 6-1
Bij Emmen B2 begint het na een aarzelende start steeds beter te lopen. Nu werd het toch hooggeklasseeerde Staphorst met forse cijfers geklopt. Al in de derde minuut opende Jeffrey Pot de score die na een klein half uur door Joel de Almeida tot 2-0 werd verhoogd. In de tweede helft drukte Emmen snel door met in hoog tempo uitgevoerde aanvallen. Hidde Rog, Lascal Boer en nogmaals Jeffrey Pot zorgden voor een 5-0 voorsprong. Vier minuten voor het einde knalde Danny Jaspers een vrije trap heel fraai langs de doelman van de gasten. Twee minuten voor tijd werd Staphorst de eretreffer gegund.

Vitesse C1-Emen C1 2-1
Emmen C1 heeft een voortreffelijke wedstrijd gespeeld bij het nog zonder puntverlies zijnde Vitesse. Het leek zelfs op een gelijkspel uit te draaien maar kort voor het einde slaagden de Arnhemmers er in de winnende treffer te scoren. Aan die winnende goal hing een handsluchtje maar dat werd niet door de arbiter geconstateerd.
Emmen bepaalde in de eerste helft het spelbeeld terwijl Vitesse via de counter tot succes wilde komen. Er kwamen uitstekende kansen via Doze Manuel en Bas Dost maar zij misten het doel nipt. Dat laatste was het enige zwakke punt bij de Emmenaren want ook Dennis Avcic en nogmaals Manuel konden prima scoringskansen niet afronden. Het eerste de beste schot van Vitesse, in de 47ste minuut, was gelijk raak. Emmen raakte echter niet in paniek en zette meer druk. In de 62ste minuut kwam de verdiende beloning in de vorm van de gelijkmaker. Richard Johannis werd binnen de zestien gevloerd en Bas Dost verzilverde de strafschop: 1-1. Drie minuten later viel de beslissende 2-1 nadat Emmen C1 in verdedigend opzicht even niet bij de les was. Sneu, desondanks kan Emmen terugblikken op een uitstekend gespeelde wedstrijd.

Rood Geel C1-Emmen C2 2-1
De eerste nederlaag van het seizoen voor de brigade van trainer Gerhard Husers. In het eerste kwartier domineerde Emmen maar de eerste de beste counter van de Leeuwardenaren betekende 1-0. Vlot daarna viel de 2-0. In de tweede helft was Emmen veel sterker en er ontstonden meerdere kansen. Uit eentje daarvan maakte Wesley Wakker de verdiende 2-1. Eigenlijk had de eindstand 2-2 moeten zijn maar een inzet van Jordy Beeksma die ruimschoots de doellijn was gepasseerd werd niet als een doelpunt erkend. Zowel de scheidsrechter als de grenmsrechter hadden niets geconstateerd.

Emmen D1-Rood Geel D1 16-0
Emmen denderde in hoog tempo over de formatie uit Leeuwarden heen. Bij rust leidde het reeds met 9-0. Na de pauze ging het doelpuntenfestijn gewoon door waarbij ook nog wel een paar kansen onbenut werden gelaten.
Scoreverloop: 1-0 Jori Bouws, 2-0 Rick ten Voorde, 3-0 Simon IJzerman, 4-0 Rick ten Voorde, 5-0 (strafschop) Rick ten Voorde, 6-0 Gerben Rog, 7-0 Fabian Stevens, 8-0 Rick ten Voorde, 9-0 Jori Bouws, rust, 10-0 Robbert Mensinga, 11-0 Jori Bouws, 12-0 Simon IJzerman, 13-0 en 14-0 Rick ten Voorde, 15-0 Aron Petstra, 16-0 Simon IJzerman.
Opstelling: Blanken; Hoff, Kazantsis (31. Arling), Rog, Pieters (31. Djukic); Mensinga, Stevens, Petstra (31. Hoek); IJzerman, Ten Voorde, Bouws.