Terug naar overzicht Terug

Hennie Spijkerman naar FC Zwolle


Hennie Spijkerman en Emmen kwamen in maart van dit jaar nog een contract voor onbepaalde tijd overeen. Dit contract ‘voor het leven’, duurde dus slechts zeven maanden. ,,Jammer”, reageert Emmen-directeur Johan Stuulen. ,,We dachten met hem voor de langere termijn te kunnen plannen maar we hadden ook afgesproken dat indien hij zich zou kunnen verbeteren, wij niet moeilijk zouden doen.”
Spijkerman tekende in januri 2001 een tweejarig contract bij Emmen waar toen Jan de Jonge aan zijn laatste seizoen bezig was. Half februari werd De Jonge evenwel ontslagen en werd Spijkerman gevraagd voortijdig het roer over te nemen. Begin maart 2001 begon hij toen aan die taak, hij nam het roer over toen Emmen op de zesde plaats stond en eindigde als elfde.
In zijn eerste echte seizoen als hoofdtrainer eindigde Spijkerman echter met zijn ploeg als vijfde en haalde de nacompetitie. Een prestatie die in het afgelopen seizoen nog werd verbeterd met de tweede plaats. In het begin van het vorig seizoen zag hij zijn assistent Ron Jans tot hoofdtrainer van FC Groningen worden benoemd.
In het huidige seizoen wilde het nog niet zo vlotten. Maar met twee overwinningen op rij lijkt Emmen weer op het goede spoor te zitten.
Spijkerman wordt dus trainer van de profclub in zijn woonplaats. In de jeugd speelde hij nog voor PEC Zwolle maar ging later naar Go Ahead Eagles.