Emmen A1 kansloos tegen Twentse combinatie

Emmen A1 moet duidelijk nog wennen aan het niveau van de eredivisie. Na de onfortuinlijke 1-0 thuisnederlaag van twee weken geleden tegen Sparta ging dinsdagavond ook de tweede competitiewedstrijd verloren. FC Twente/Heracles won op de Meerdijk afgetekend met 4-1. Grote man bij de Tukkers was centrumspits Mohamet Sylla die drie keer scoorde.

Net als bij de grote broers een dag eerder in Almelo werd Emmen A1 snel op achterstand gezet. Na twaalf minuten stond het reeds 0-2 door Sylla en Boerrigter. Behalve met een tot hoekschop verwerkte vrije trap van Emiel de Vries had Emmen aanvallend weinig in te brengen. Na de pauze bracht trainer Albert Koops onmiddellijk vier verse krachten in het veld maar de hoop op een beter resultaat werd al in de 50ste minuut doorkruist met de 0-3 door Sylla na een fout van doelman Ignas Peek. Kort daarop verkleinde Daniel Manning met een prima solo tot 1-3 maar de vlotter spelende Twentenaren liepen in de 79ste minuut opnieuw door Sylla weg tot 1-4. Kort voor tijd voorkwam Peek met een goede redding nog een vijfde tegentreffer.