Jong Emmen klopt Jong FC Groningen

Jong Emmen heeft voor een prettige verrassing gezorgd door Jong FC Groningen met 3-1 te kloppen. Alle treffers werden in de tweede helft gescoord.

Al in het eerste bedrijf hadden de Emmenaren diverse kansen om op voorsprong te komen. Zo trof Nino Furfaro de paal terwijl Lesmond Prinsen met twee kopstoten ook dichtbij de openingstreffer was. Kort na de rust nam Jong Emmen de leiding door toedoen van Dennis van den Driessche die een strafschop verzilverde. De gelijkmaker kwam vervolgens een beetje uit de lucht vallen omdat die tegen de verhouding in was. Verdediger Ray Frankel was de maker waaraan een hoekschop vooraf ging. Met een tweede goal van Dennis van den Driessche kwam Jong Emmen weer op voorsprong en in de laatste minuut maakte invaller Jeroen Fuhler er nog 3-1 van.

Jong Emmen-Jong FC Groningen 3-1 (0-0). 49. Van den Driessche (strafschop) 1-0, 65. Frankel 1-1, 72. Van den Driessche 2-1, 90. Fuhler 3-1. Scheidsrechter: Steegstra.

Jong Emmen: Reijs; Tieltjes, Tzelepis, Mooibroek, Prinsen; Snip, Sloots (62. Sewuster), Van Braam; Furfaro (70. Prins), Van den Driessche (77. Fuhler), Wessels.

Jong FC Groningen: Lambers; Frankel, Westerveld, Angelo Zimmerman, Roberto Zimmerman, Huizenga, Baidjoe, Postma, Bekema, Bronkhorst, Axwijk.