Emmen A1 en B1 lijden 2-0 nederlagen

Het was geen goed weekeinde voor de oudste jeugd van Emmen. Zowel A1 als B1 verloren met 2-0 van  respectievelijk ADO Den Haag A1 en Willem ll B1.

ADO Den Haag A1-Emmen A1 2-0
De Emmenaren hadden ogenschijnlijk niet door dat een wedstrijd bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter begint want al na twintig seconden stond het 1-0 voor de Hagenaars. Emmen herstelde zich slechts langzaam van deze tegenslag maar begon in het tweede deel van de eerste helft beter te draaien. Dat leek drie minuten voor de pauze zelfs tot de gelijkmaker te leiden toen Daniel Manning na aanspelen van Mark Wever vrij voor de Haagse goalie opdook. Laatstgenoemde redde evenwel en pakte ook de rebound.
Na de pauze probeerde Emmen, dat een handvol vaste krachten miste, meer druk te zetten maar dat ging de ploeg niet goed af. Vooral de omschakeling bij balverlies was een probleem. In de 52ste minuut verhinderde Nick Schenkel de 2-0 door de bal van de doellijn te halen. Een kwartiertje later kreeg Manning echter een nieuwe kans op de gelijkmaker maar vond opnieuw in de Haagse goalie een struikelblok. Twee minuten later viel het doelpunt aan de andere kant. Emmen doelman Ignas Peek werd met een lobje verslagen: 2-0. Emmen had vervolgens niet meer de kracht om terug te slaan.
Opstelling Emnmen A1: Peek (30. Honing); Voorintholt, Boelen, Bosman, Schenkel; Reins (60. Balsala), Schonewille, Van Eeken (75. Meertens); Manning, Bugera, Wever.

Emmen B1-Willem ll B1 0-2
Na de goede wedstrijd een week eerder tegen Ajax leek het tijd om eindelijk eens te oogsten middels een goed resultaat tegen Willem ll. Dat mislukte echter, niet dat Emmen de mindere ploeg was, maar simpelweg omdat de Tilburgers effectiever met de kansen omsprongen. Zodanig effectief zelfs dat uit drie kansen twee keer werd gescoord.
In de eerste helft kreeg Emmen geen enkele serieuze doelkans. Willem ll verzilverde de eerste wel toen in de 17de minuut Ken van Mierlo alle Emmenaren inclusief de te vroeg uit zijn doel gekomen Tom Eulink passeerde. Kort voor de rust moest Sander Guchelaar nog op de doellijn redding brengen. In de tweede helft ging Emmen, dat zonder de op de training geblesseerd geraakte Bjorn Zwikker moest spelen, op jacht naar de gelijkmaker. Martijn Kamps en Jesper Voorintholt waren echter niet fortuinlijk in de afwerking. In de 53ste minuut kreeg de thuisclub bovendien een nieuwe tegenslag te verwerken toen de overigens goede spits Niels Vorthoren zijn ploeg naar de 0-2 schoot. Het pleitte voor Emmen dat het door bleef jagen en ook nog twee geweldige kansen kreeg. Robin Bruinsma had moeten scoren na aangeven van Martijn Kamp maar lepelde helemaal vrij over. Een kopbal van Martin de Roo na een voorzet van Jurnel Rojer ging kort daarna rakelings over.
Emmen kreeg nog ruimschoots de tijd om iets aan de achterstand te doen want de fanatiek leidende scheidsrechter Wanders kon er maar niet genoeg van krijgen. Hij voegde zonder voldoende aanleiding liefst twaalf minuten extra tijd aan de veertig reguliere minuten toe. Het mocht wat Emmen betrof niet baten.
Opstelling Emmen B1: Eulink; Husers (67. De Almeida), De Roo, Hindriks, Guchelaar; Hoolsema, Kamps, Otten; Pot (41. Voorintholt), Bruinsma (67. Fuhler), Rojer (76. Boer)

Emmen B2-FC Meppel B1 1-1
Na een week eerder koploper Germanicus beentje te hebben gelicht, was dit een tegenvaller voor Emmen B2 dat overigens wegens ziekte, vakantie en blessures verre van compleet kon aantreden. Zo moesten noodgedwongen drie C-junioren worden opgesteld. Toch zette Emmen in de eerste helft direct druk op de Meppeler helft. Dat leidde aanvankelijk niet tot echte doelkansen. Tot de 35ste minuut toen Lascal Boer zich knap vrijspeelde en vanaf 25 meter de 1-0 liet aantekenen. Op slag van rust trof Rob Schreuder nog de lat. De tweede helft was van Emmen kant niet goed. De opdrachten werden onvoldoende uitgevoerd. De druk van FC Meppel werd groter wat in de 47ste minuut in de gelijkmaker resulteerde. Het duel kon daarna alle kanten op maar het bleef bij een terechte 1-1 stand.

Twente Heracles C1-Emmen C1 3-3

(hier zou het verslag van C1 moeten staan)

Be Quick C1-Emmen C2 0-
Een slechte wedstrijd van de kant van Emmen. Het veel lager geklasseerde Be Quick kreeg veel kansen maar was alleen zwak in de afwerking waardoor Emmen aan een nederlaag ontsnapte. In positieve zin vielen maar twee spelers op:  doelman Niels Luisman en de debuterende D-junior Dries Jan Bal.

Emmen D1–Cambuur Leeuwarden D1 4-1
Emmen kwam goed uit de startblokken wat al in de eerste minuut  tot een kans voor Simon Yzerman leidde die echter net naast schoot. In de 4de minuut brak Wouter Beijering op links door en scoorde openingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Simon Yzerman verhoogde Gianluca Caria tot 2-0. In de 10de minuut leek Wouter Beijering de derde treffer voor zijn rekening te nemen maar schoot  langs de verkeerde kant van de paal. Simon Yzerman bracht de ruststand echter wel op 3-0. Bijna was het 4-0 geworden maar Bernard Bakker kopte op de paal na een prima voorzet van Wouter Beijering. In de tweede helft waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd maar desondanks kon Giancarlo Caria de 4-0 scoren. Waarna Cambuur nog de eretreffer scoorde: 4-1.
Opstelling Emmen D1: Pascual Koops, Maikel Arling( 37e Jisry Hoff ), Robbert Mensinga, Yannis Kazantzis, Radomir Djukic, Hilan Kaddouri( 37e Fabian Stevens ), Gianluca Caria , Aaron Petstra ( 37e Ruben Hoek ),                                                                                                                                                                                                                              Bernard Bakker, Simon IJzerman, Wouter Beijering.