Jong Emmen verliest van Jong Heracles

Jong Emmen is er niet geslaagd koploper Jong Heracles beentje te lichten. Het duel eindigde in 2-3 na een ruststand van 0-2.
Een slechtere start was nauwelijks denkbaar want al na tien seconden liep Jong Emmen tegen een strafschop op. Doelman Barry Reijs vloerde een doorgebroken aanvaller en Tim Gillissen scoorde vanaf elf meter. Daarna speelde de thuisclub zeker niet slecht en met name Marcio Junqueira en Rene Wessels lieten kansen onbenut. Heracles zag wel kans te scoren en Ten Hoeve bracht in de 20ste minuut de stand op 0-2. Ruim tien minuten na de doelwisseling zag het er somber uit voor Jong Emmen want Ten Hoeve profiteerde van een verdedigingsfout en verhoogde de voorsprong tot 0-3. Kort daarop verloren Wessels en Ronald Sloots hun plaatsen aan Jeroen Fuhler en Dennis van den Driessche en in deze samenstelling liep het wat beter. In de slotfase scoorden de beide invallers zelfs 1-3 (Van den Driessche) en 2-3 (Fuhler). Meer zat er echter niet in.
Opstelling Jong Emmen: Reijs; Tieltjes, Feijer, Mooibroek, Snip; Van Halen, Wessels (^3. Fuhler), Malkus; Sloots (63. Van den Driessche), Junqueira, Furfaro.