Terug naar overzicht Terug

Elftal FC Emmen ongewijzigd naar Oss


Aan het elftal van FC Emmen dat de vorige week met 3-1 bij Telstar won, wordt niet gesleuteld. Trainer Joop Gall heeft geen noodzaak gezien om de basisformatie te wijzigen. Ook Leandro Resida die in Velsen-Zuid kort na rust werd gewisseld staat dus weer aan de aftrap.


Opvallendste speler bij FC Oss is ongetwijfeld spits Kevin van Veen die tot nu toe negen maal heeft gescoord. Hij lijkt in de winterstop naar Engeland te verkassen waar de League One club Scunthorpe United interesse voor hem heeft. Kevin van Veen was daar al op bezoek en riep enthousiast in het Brabants Dagblad uit dat daar ondanks het derde niveau wel 15.000 man aan de kant staan. Wat een tikkeltje overdreven lijkt gezien het gemiddelde bezoekersaantal van 3.593. Scunthorpe heeft inmiddels wel een bod uitgebracht. Kevin van Veen stond de afgelopen week in het duel Sparta-FC Oss (2-2) voor het eerst niet in de basis maar dat had te maken met een pijnlijke enkel.

FC Emmen heeft in totaal 22 wedstrijden in Oss gespeeld en daarvan tien gewonnen. Acht keer won de thuisclub en vier maal eindigde het onbeslist. Martin van den Kerkhof is de aangewezen scheidsrechter die met een gemiddelde van 2,7 kaarten per wedstrijd aan de lage kant blijft.

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Deul, Rozema, Vossebelt, Resida, Bergkamp, Peters.