Terug naar overzicht Terug

Eerste voorronde Jong Business Award groot succes


De FC Emmen Jong Business Award is afgelopen woensdag van start gegaan. In een prachtig en goed gevulde Adbeco Business Corner werd de avond ingeleid door dagpresentator Peter Möhlmann, waarna de eerste gastspreker Eelco Bakker de zaal uitleg gaf over de Lean Canvas methodiek. Na uitleg van deze veelgebruikte methode in Groningen en Amerika werd er gestart met de ondernemerswedstrijd.


 

Er hebben vijf veelbelovende jonge bedrijven de kans gehad om hun onderneming in een 120 zenuwslopende seconden te pitchen voor een kritische deskundigenjury. Na deze pitch had de jury de mogelijkheid om veel kritische vragen te stellen in dertien minuten. De aftrap zoals in voetbaltermen gezegd kan worden werd gedaan door Roy Koch en Tim de Zwart van Indiv Solutions. Voor de pauze waren John en Goedhart Borgesius van Borgesius Group en Tim Jellema van wijnbestellen.nl aan het woord.

Na een korte pauze werd de spanning weer opgebouwd door twee indrukwekende pitches van Dennis Scherpen van Street Workout Nederland en Ruben Slaats van Rhumaa. Na de pitch van Ruben Slaats is de jury in beraad gegaan en heeft Gerard van der Heide de zaal geïnspireerd over zijn ondernemers ervaring met Uitgenodigd.nl.

Na een lang beraad van de jury mocht Rene Gepken van de Commerciële Club Emmen de winnaar Dennis Scherpen van Street Workout Nederland bekend maken. Dennis gaat samen met John en Goedhart Borgesius van de Borgesius Group door naar de finale op woensdag 14 mei.

Aanwezig zijn bij de tweede voorronde op woensdag 23 april, aanvang 19.30 uur U kunt zich aanmelden door voor  22 april  een e-mail te sturen naar [email protected].