Terug naar overzicht Terug

Men United Trial bij FC Emmen groot succes


Gister waren de trials van Men United ’14 – Copa Amsterdam in het stadion van FC Emmen. Ongeveer 45-50 jonge talenten deden mee aan de Noordelijke voorronde die i.s.m. 2S Events georganiseerd werd. Claus Boekweg, ex-profvoetballer en tegenwoordig succesvol trainer van FC Emmen A1 opende de trials met een kort verhaaltje hoe hij profvoetballer was geworden. De drie teams waren ingedeeld met een rood-wit tintje, namelijk; Team Michel van Oostrum, Team Joseph Oosting en Team Bas Dost. Inmiddels is bekend geworden wie er door zijn naar de volgende ronde, deze namen kun je vinden op www.copa-amsterdam.nl


Copa United Emmen 005

Men United
Hoofdcoach Ronald de Boer start voor Men United opnieuw een zoektocht naar de 24 grootste voetbaltalenten van Nederland. Nieuw in de selectieprocedure zijn de Men United Trials (voorrondes) bij zes clubs uit de Jupiler League. De climax van Men United is de prestigieuze Aegon Copa Amsterdam in het Olympisch Stadion, waar de spelers voor het oog van duizenden toeschouwers een profcontract kunnen verdienen.

In 2013 stapten 4 spelers via Men United over naar een profclub. Javier Vet (basisspeler FC Dordrecht), Steven Fernandes Pereira (PEC Zwolle) Jorran van Santen (FC Groningen) en Yordi Grovenstein (NEC Nijmegen)

De voorrondes van Men United worden gehouden bij FC Emmen (voor deelnemers uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe), De Graafschap (provincie Gelderland en Overijssel), Almere City FC (provincies Flevoland en Utrecht), FC Volendam (provincie Noord-Holland), Excelsior (provincies Zuid-Holland en Zeeland) en FC Eindhoven (provincies Noord-Brabant en Limburg).

Zie hier foto’s van de Trial bij FC Emmen, gemaakt door emmenaren.nl: https://www.facebook.com/media/set/set=a.224680521059912.1073741831.213434572184507&type=3