Terug naar overzicht Terug

FC Emmen mist een handvol spelers


De spoeling wordt dun bij FC Emmen want na het afhaken van Bart de Groot kan trainer Joop Gall niet over vijf spelers beschikken. Naast De Groot (heup) kan hij ook de eveneens geblesseerden Elson Almeida, Frits Dantuma en Frank Olijve niet opstellen terwijl Luis Pedro is geschorst.


Bart de Groot zou in eerste instantie de plaats van Luis Pedro overnemen maar had zoveel last van een gekwetste heup dat hij gisteren definitief afviel. De vervanger van de vervanger is nu Kevin Görtz die centraal gaat spelen terwijl Said Bakkati rechtervleugelverdediger wordt. Quenten Martinus keert weer in de basisopstelling terug waardoor Leandro Resida op het middenveld gaat acteren.

Trainer Joop Gall gaat ondanks de beperkingen in zijn selectie voor een hoge eindklassering. ,,Het is wel jammer dat we in de eindfase niet over de meest ingespeelde selectie kunnen beschikken. We gaan echter voor plaats vijf en niet voor handhaving van de huidige klassering. Er is van alles mogelijk, het kan alle kanten uit. We kunnen even goed vijfde als twaalfde worden maar we gaan wel op jacht naar plek vijf.”

VVV-Venlo staat nog steeds op de derde plaats hoewel het de laatste tijd wel wat stroever loopt. Direct na de winterpauze won de ploeg van trainer René Trost drie op een rij, waaronder een 1-0 zege bij Willem ll, maar van de acht wedstrijden die er daarna volgden werden er vijf verloren. Topscorer is Leon de Kogel met 11 goals waarvan hij er overigens zes vanaf de penaltystip maakte. Ex-Emmenaar Randy Wolters heeft de laatste vier duels niet gespeeld wegens problemen met de hamstrings maar zou er vermoedelijk tegen FC Emmen bij kunnen zijn.

Het is meer dan tien jaar geleden dat FC Emmen in De Koel heeft gewonnen. Op 28 november 2003 won Emmen destijds met 4-2. De volgende vier ontmoetingen, tussendoor speelde VVV vijf seizoenen in de eredivisie, verloor FC Emmen allen. Het scoorde daarin zelfs geen enkele goal. De eerste wedstrijd dit seizoen in Emmen eindigde in 2-0 zege voor FC Emmen.
Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Görtz, Siekman, Metaj, Rozema, Bannink, Resida, Schokker, Bergkamp, Martinus.