Terug naar overzicht Terug

Een geweldige dag voor de zieke Jasmijn


Op 21 januari van dit jaar kreeg de familie Nijhuis verschrikkelijk nieuws. Hun jongste dochter, Jasmijn, heeft botkanker. Ze wordt gedurende een jaar behandeld in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Deze week verblijven zij de gehele week in het ziekenhuis. Jasmijn is namelijk op woensdag geopereerd.

Onze thuiswedstrijd tegen Roda JC bijwonen was dan ook geen optie voor deze seizoenkaarthouders. Maar dankzij EFDN (de European Football for Development Network) konden ze de wedstrijd tóch van heel dichtbij meemaken.

FC Emmen Naoberschap reisde af naar Utrecht om de ziekenhuiskamer aan te kleden met allerlei FC Emmen-artikelen. Ook kreeg Jasmijn een laptop van EFDN. En niet zomaar een laptop, want daarmee kon ze de robot Floor besturen op De Oude Meerdijk.

Ruim drie uur voor de wedstrijd gingen assistent-trainer Casper Goedkoop en keeperstrainer Richard Moes in de kleedkamer van de selectie met haar in gesprek. Daarna reed Jasmijn met Floor naar de spelershome-ingang, waar de spelers van de selectie haar begroetten bij binnenkomst. Na een korte rondleiding door het stadion, was het tijd voor de warming-up van de spelers. Ook nu kon Jasmijn van heel dichtbij meekijken hoe de spelers de spelerstunnel uitkwamen.

De wedstrijd stond op het punt te beginnen. Bij de opkomst van de spelers reed Jasmijn mee en bekeek ze de tos op de middenstip. Vervolgens keek ze de wedstrijd via ESPN voordat ze vlak voor het einde van de wedstrijd weer langs de zijlijn kon toekijken. Ze ging mee met de ereronde door het stadion en natuurlijk moest ze ook bij de groepsfoto voor de Zuidtribune op!

We hopen dat Jasmijn een mooie dag heeft gehad. Namens de hele club wensen we de familie Nijhuis heel veel sterkte. We denken aan jullie!

Bekijk hieronder de compilatie van de dag: