FC Emmen thuis langs Roda JC

We hebben in eigen huis met 2-0 gewonnen van Roda JC, dat voorafgaand aan speelronde 36 vierde stond in de Keuken Kampioen Divisie. De overwinning had het kampioenschap kunnen opleveren, maar omdat FC Volendam wist te winnen van FC Den Bosch bleef dat feestje uit.

Tijdens de opkomst van de spelers verscheen er op de zuidtribune een schitterend spandoek met daarop twee aantrekkelijke dames en de tekst: ‘Ok as ’t wat minder giet, clubliefde blef altiet’. Zo zat de sfeer er meteen goed in en kon de wedstrijd flitsend van start gaan.

Al heel vroeg kwamen we op voorsprong. Jari Vlak onderschepte de bal op het middenveld, dribbelde richting het doel van de bezoekers en gaf de bal mee aan Jasin Assehnoun. De Fin rondde af met een laag schot en zette zo de 1-0 op het bord.

Vervolgens kreeg Reda Kharchouch twee grote kansen op de 2-0. Eerst wurmde hij zich langs zijn directe tegenstander bij een doeltrap van Michael Brouwer, maar hij stuitte op doelman Rody de Boer. Een minuut later dook hij wederom op achter de Limburgse verdediging, maar opnieuw bracht De Boer redding. Kort daarna was Rui Mendes ook dichtbij een treffer, maar hij raakte een lage voorzet van Kharchouch niet goed.

Een kleine tien minuten voor rust viel wel een andere meevaller. Kharchouch ging alleen op de keeper af, maar werd naar beneden getrokken door Roda-aanvoerder Richard Jensen. Hij ontving daarvoor een rode kaart van scheidsrechter Pol van Boekel. Assehnoun schoot vervolgens de vrije trap over en dus bleef het 1-0 bij rust.

Een lastige tweede helft
Aan het begin van het tweede bedrijf leken het eenzijdige 45 minuten te worden. De Drenten hadden veel de bal en met een mannetje minder kwam Roda er niet aan te pas. Het leverde echter geen kansen op en langzaam maar zeker werden de bezoekers steeds gevaarlijker. Zo moest Brouwer knap redden op pogingen van Dylan Vente en Bryan Limbombe. Aan de andere kant was Vlak dreigend met een pegel van afstand.

Een kwartier voor tijd viel toch de bevrijdende 2-0. Vanaf de rechterkant gaf de ingevallen Lucas Bernadou voor op landgenoot en mede-invaller Metehan Güçlü, die de voorzet tot doelpunt promoveerde. Kort daarna leek Mendes de 3-0 te maken, maar zijn inzet ging over.

Ondertussen kwam ook FC Den Bosch tegen FC Volendam terug van 0-2 naar 1-2 en dus groeide het geloof op De Oude Meerdijk dat het kampioenschap misschien wel gevierd zou kunnen worden. Omdat die wedstrijd tijdelijk gestaakt werd, duurde het na het laatste fluitsignaal in Emmen nog even voordat de uitslag in Den Bosch uiteindelijk definitief 1-2 werd.

Volgende week wacht een uitwedstrijd op bezoek bij nummer drie FC Eindhoven, dat vandaag met 0-1 won op bezoek bij Telstar. Een gelijkspel is dan voldoende voor ons eerste kampioenschap in het betaalde voetbal.

FC Emmen – Roda JC Kerkrade: 2-0
7. Assehnoun 1-0