Jeugd: Onder 21 wint ruim en staat bovenaan

FC Emmen O21 – Excelsior O21 6-1
FC Emmen O21 boekte op De Oude Meerdijk een grote overwinning. De ploeg van trainer Ruud Jalving won met maar liefst 6-1 van Excelsior O21. Al in de derde minuut kwam FC Emmen O21 op een 1-0 voorsprong. De doelman van Excelsior schoot de bal tegen Kian Slor aan, waarna de bal in het lege doel vloog. Onder-21 was veel te sterk voor de Kralingers en kwam via doelpunten van Leonel Miguel en Lars Dijk op een 3-0 voorsprong. Twee minuten voor de rust werd het ook nog 4-0. Na een schitterende aanval kopte Remi van Ekeris uit een voorzet van Kian Slor raak. Ook in de tweede helft viel er meteen een doelpunt. De doelman van Excelsior O21 ging in de fout na een schot van Kian Slor, die zo zijn tweede van de middag maakte. Vlak daarna deden de Rotterdammers iets terug. Het slotakkoord was voor Bas Aalderink, die met een raak schot de 6-1 eindstand bepaalde.
Door de ruime overwinning pakken de Emmenaren de koppositie in Divisie 2.

FC Den Bosch O18 – FC Emmen O18 0-0
FC Emmen onder 18 begon sterk aan het duel in Den Bosch, maar naar mate de wedstrijd vorderde kelderde het niveau. De Bosschenaren werden daarentegen sterker en kregen een paar grote kansen om de score te openen. Voor de Emmenaren bleef het gelukkig bij 0-0, waardoor het een punt ‘won’ in Den Bosch en ongeslagen bovenaan blijft staan in Divisie 3.

FC Emmen O16 – Almere City FC O16 1-5
FC Emmen O16 kreeg op De Oude Meerdijk bezoek van de leeftijdsgenoten van Almere City FC. De ploeg van trainer Karlo Meppelink verloor in een levendig duel, met name in de eerste helft, met 1-5. De gasten uit Almere kwamen in de beginfase op een 0-1 voorsprong. Nadat doelman Kevin Norder de tweede treffer voorkwam kreeg FC Emmen O16 een strafschop. Stan van Manen werd onderuit gehaald, waarna aanvoerder Joël Seegers het buitenkansje benutte. Maar twee minuten later stonden de Emmenaren alweer op een 1-2 achterstand. In de blessuretijd van de eerste helft werd het ook nog 1-3. In de tweede helft probeerde FC Emmen O16 nog wel terug te komen, maar het spel was ondermaats. Almere City FC O16 scoorde nog twee keer, waardoor het 1-5 werd.

SC Heerenveen O14 – FC Emmen O14 0-1
De Drentse ploeg begon sterk aan het duel in Heerenveen en kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Wesley Kuiper scoorde na drie minuten voor de Emmenaren. Emmen creeërde meerdere kansen, maar bleef steken op één treffer. Doordat er ook niet veel werd wegegeven werd een een minieme overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen.

FC Emmen O13 – De Graafschap O13-2 5-0
FC Emmen O13 nam het zaterdagochtend op tegen De Graafschap O13-2 en won op De Oude Meerdijk met 5-0. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten kwam halverwege de eerste helft op een verdiende 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Samil Koroma. Lang leek FC Emmen O13 te gaan rusten met een minimale 1-0 voorsprong, maar door drie schitterende doelpunten in de laatste 5 minuten voor de rust werd het nog 4-0. Corne Kruithof, Joaquin van Dijk en Samil Koroma schoten de ballen allen in de kruising. In de tweede helft werden de Emmenaren wat slordig aan de bal waardoor er geen grote kansen meer werden gecreëerd. Vijftien minuten voor tijd zette Stan Klement met een schitterend afstandsschot de 5-0 eindstand op het scorebord.