Terug naar overzicht Terug

Eagles-FC Emmen kent bijna altijd winnaar


Wedstrijden in Deventer tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen hebben iets merkwaardigs. Er komt namelijk bijna altijd een winnaar uit waarbij de thuisclub slechts een licht overwicht op de bezoekers heeft. Deze clubs hebben tot dus ver elkaar 21 keer in de Adelaarshorst ontmoet en daarvan won de thuisclub 11 maal en 9 keer wonnen de Emmenaren. Slechts een keer kwam er een gelijkspel uit de bus. Dat was op 17 mei 1997 het geval toen Romano Sion drie minuten voor tijd Emmen naar 1-1 schoot. Emmen speelde een groot deel van het duel met een man minder wegens een rode kaart voor Alfons Arts. In de laatste tien duels was er voor beide partijen vijf keer sprake van een driepunter. De laatste zege van FC Emmen stamt uit het seizoen 2009/10 toen FC Emmen op 28 maart 2010 met 2-0 won.

Gezien de stand op de ranglijst is Go Ahead Eagles deze keer de duidelijke favoriet. Het staat negen plaatsen hoger geklasseerd en bezit 12 punten meer dan de zonder enig fortuin opererende Emmer formatie. Go Ahead Eagles gaat het duel in met een reeks van vier ongeslagen duels, met twee geweldige uitoverwinningen bij Excelsior (6-1) en FC Eindhoven (4-1), waaruit het acht punten behaalde. Bovendien is het thuis praktisch onverslaanbaar. Het lukte dit seizoen alleen FC Dordrecht om in Deventer te winnen. Wat kan FC Emmen daar tegenover stellen is de vraag. Veel wedstrijden uit de categorie net-niet met bijna altijd een negatief einde. Het kwartje moet een keer vallen luidt de filosofie van trainer Joop Gall. Het zou hem ongetwijfeld goed uit komen als dat kwartje in Deventer gaat vallen. Immers in het afgelopen seizoen was hij trainer van de Eagles maar stapte in maart van dit jaar uit eigen beweging op. Zoiets is altijd goed voor de motivatie.
 
De gevaarlijkste man bij de Eagles is nog altijd de door Gall gehaalde Marnix Kolder met acht doelpunten. FC Emmen’s topscorer Wout Weghorst moet het met de helft doen. Hij is overigens na een schorsing weer beschikbaar. Yannick de Wit ontbreekt vrijdag wegens een schorsing. Hij is niet de enige die niet van de partij kan zijn want om uiteenlopende redenen ontbreken in totaal liefst elf spelers. Op Jeffrey de Visscher wordt geen beroep meer gedaan terwijl Kevin Görtz en Alexander Bannink met griep hebben te kampen. Verder zijn Elson de Almeida, Bart de Groot, Roan Poelstra, Marijn Sterk, Rutger Worm, Randel Shakison en Michal Mravec niet beschikbaar.