Bekerzege C-jeugd op taai Achilles 1894

FC Emmen C1-Achilles 1894 C1 3-2 (1-0)
Het was een spannend duel in de dichte mist op sportpark Meerdijk. De Assenaren waren zoals verwacht een taaie tegenstander die tot het laatste fluitsignaal in de wedstrijd bleven. FC Emmen had in de eerste helft de sterkste periode zo rond de 16e minuut. Jochem Scholten en Frank Fokke soleerden beiden door de Asser defensie maar eerstgenoemde stuitte op de doelman en Fokke schoot over. In de achttiende minuut snelde Jochem Scholten wederom door de Asser verdediging en schoot nu wel raak: 1-0. Dit werd tevens de ruststand hoewel Jochem Scholten en aan de andere kant Rune Bruijn voor de gasten nog kansen kregen. Na de rust kwamen de Assenaren op gelijke hoogte en lieten een mogelijkheid liggen om op 1-2 te komen. Dat brak Achilles op want na ongeveer een uur spelen liep FC Emmen, zonder de geschorste Raphael Ngendakumana, vervolgens naar 3-1. Eerst knalde Jan Scholten met een vrije trap ineens zijn ploeg naar 2-1. Achilles 1894 werd in deze fase overrompeld en het regende opeens doelkansen voor de thuisclub. De enige treffer hieruit werd door Jochem Scholten na een rebound in de 65e minuut gescoord. Drie minuten voor het einde sloeg Achilles echter terug tot 3-2 en kreeg zelfs nog een mooie gelegenheid om op 3-3 te komen, een stand die tot strafschoppen had geleid. Doelman Rick Knigge verhinderde dit echter.
FC Emmen C1: Knigge; Timmer (60. De Graaf), Mol, Bos, Hoogeveen, Luiken, Hindriks (50. Jan Scholten), Fokke, Gierveld (36. Witzand), Engbers, Jochem Scholten.

FC Twente D3-FC Emmen D1 5-2 (5-0).
Voor de Emmenaren stond er in deze poulewedstrijd weinig op het spel omdat ze al kansloos voor verdere deelname aan het bekertoernooi waren. Van de gelegenheid werd gebruikt gemaakt door in de eerste helft met de eerstejaars te starten, maar die bleken niet opgewassen tegen dit FC Twente. De tussenstand had groter kunnen uitvallen maar de teller bleef op 5-0 steken. Na rust werden tweedejaars spelers ingezet en toen stond er een ander FC Emmen in het veld. Ronald Gerdes verkleinde na goed werk van Thijs Dallinga tot 5-1 en Dallinga zelf scoorde 5-2 na een vrije trap van Thijs Oosting. FC Emmen was daarna nog een aantal keren gevaarlijk na prima opgezette aanvallen maar tot score kwam de ploeg niet meer.
FC Emmen D1: Jalving; Ebbinge (31. Haak), Van Aken (31. Timmermans), Langeland, Seubers, Van der Vlag (31. Aalderink), Zwaagstra, Roosken, Brand (31. Oosting), Gerdes, Scholte (31. Dallinga).