Drie goals Luciano Slagveer

Al meteen na het startsignaal van arbiter Hut uit Zuidlaren werd duidelijk dat Heerenveen/Emmen geen moeite zou moeten gaan hebben met de tegenstander van vandaag. De ploeg van trainers Brugt Bergsma en Henk Herder nam het heft in eigen hand en liet de Amsterdammers geen moment in de wedstrijd komen. Al na zes minuten spelen kreeg de thuisploeg een grote kans op de 1-0. Luciano Slagveer was echter net een fractie te laat op een goede voorzet van Robin Eriksson. In de elfde minuut was het dan wel raak. De snelle Eriksson was zijn directe tegenstander wederom te snel af en wist de bal goed voor te zetten. Nu stond Enzo Huntink wel op tijd geposteerd en na een goede aanname schoot hij de bal hard achter doelman Marco Kooijman.
Korte tijd leek het erop dat Heerenveen/Emmen door de vroege voorsprong iets te ver terugzakte waardoor AFC de gelegenheid kreeg meer te voetballen. De ploeg van trainer Wim Kieft kreeg zelfs tot tweemaal een grote kans op een doelpunt, maar beide inzetten gingen rakelings naast het doel van keeper Jurjan Wouda. De beide speldenprikken van de hoofdstedelingen zorgden ervoor dat de spelers van Heerenveen/Emmen weer volledig bij de les waren. Hierna was het namelijk weer een eenzijdige voetbalshow van de kant van de thuisploeg. Zo kreeg Radovan Mitrovic binnen twee minuten twee kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar bij de eerste keer stond de Amsterdamse doelman in de weg en bij de tweede keer had de aanvaller zijn vizier net even niet scherp genoeg na een perfecte voorzet van Eriksson. Ook Slagveer, die sinds afgelopen week vanuit B1 aan de A1-selectie is toegevoegd, kreeg halverwege de eerste helft een goede kans op de 2-0 maar hij zag zijn schot in de handen van doelman Kooijman belanden.
Een andere B1-speler die ook definitief aan de A1-selectie is toegevoegd, kreeg na ruim een half uur spelen een goede kans op de 2-0. Een goed genomen hoekschop van Mitrovic nam verdediger Jens Jurn Streutker in één keer op zijn slof maar zijn schot werd knap gered door de doelman van AFC. In de 35e minuut was het uiteindelijk wel raak. Goed druk zetten op het middenveld resulteerde in een paniekterugspeelbal van AFC-verdediger Justin Swart die geen idee had waar zijn doelman op dat moment stond. De bal rolde richting open doel en de goed jagende Huntink hoefde de bal nog niets een zetje mee te geven aangezien deze vaart genoeg had om tegen het net te rollen.
Het was de genadeklap voor AFC. De Amsterdammers wisten zich geen raad met hun tegenstander van vandaag. De Amsterdamse defensie werd constant overlopen door de rappe aanvallers van Heerenveen/Emmen. In de 38e minuut werd het dan ook al 3-0 uit een schitterende aanval. Een goede pass van aanvoerder Pelé van Anholt op Eriksson lanceerde de Zweed die op zijn beurt de bal goed voorgaf en Slagveer vrijuit binnen kon schieten. Hierna kreeg Heerenveen/Emmen nog twee dotten kansen om voor een grote ruststand te zorgen maar pas de derde kans werd uiteindelijk verzilverd in een doelpunt. Wederom een goede pass van Eriksson op Slagveer zorgde voor een goal van laatstgenoemde.
Na de thee was het eenrichtingsverkeer. Heerenveen/Emmen kreeg kans op kans om de eindstand op een monsterscore te laten uitlopen. Al na vier minuten was het 5-0. Een voorzet van Eriksson kwam bij de vrije Slagveer terecht waardoor hij in één van zijn eerste wedstrijden voor A1 al meteen een al dan niet zuivere hattrick op zijn naam kon schrijven. Na de vroege goal in de tweede helft besloten Bergsma en Herder een viertal spelers te wisselen zodat eenieder zijn minuten kon pakken in deze wedstrijd. Het bracht echter geen wijziging in het spelbeeld. Het was een komen en gaan van goede aanvallen van de gastheren. Pas in de 71e minuut werd zo’n aanval ook succesvol afgesloten met een goal. Een goed een-tweetje van invallers Menno van Elsas en Arsenio Valpoort resulteerde in een doelpunt van Valpoort.
Het doelpunt van Valpoort was ook meteen de laatste van de wedstrijd.
Opstelling Heerenveen/Emmen A1: Jurjan Wouda, Ali Zia, Jens Jurn Streutker, Jeffrey Gouweleeuw, Mike Koenders, Pelé van Anholt, Robin Eriksson (61. Gianluca Caria), Tobias Kainz (58. Kristóf Urbányi), Luciano Slagveer (51. Arsenio Valpoort), Enzo Huntink, Radovan Mitrovic (56. Menno van Elsas)