Terug naar overzicht Terug

Maandag: FC Emmen-MVV


Hoewel FC Emmen er redelijk goed voor staat, is rekenkundig de positie nog niet veiliggesteld. Drie punten pakken van MVV zou in dit verband natuurlijk mooi zijn en daar gaat de formatie van trainer Harry Sinkgraven uiteraard ook voor. Dat zal dan moeten gebeuren tegen een Limburgse club die sportief gezien het seizoen zonder successen maar ook zonder zorgen kan uitspelen. In financiëel opzicht is het een ander verhaal, zo konden afgelopen week met veel vertraging de salarissen over de maand februari worden uitbetaald. De problemen waren aanleiding voor de KNVB om MVV te straffen met een punt aftrek.
MVV heeft onlangs met Ron Elsen de derde trainer van het seizoen aangesteld. Elsen, tot dus ver manager voetbalzaken, volgde interim-trainer Paul Meulenberg op die wegens het ontbreken van de juiste papieren het seizoen niet mocht afmaken. Meulenberg was de opvolger van Fuat Capa die zelf ontslag heeft genomen. Onder Meulenberg deed MVV het niet slecht met een reeks van vijf ongeslagen duels maar omdat daar vier gelijke spelen bij zaten schoot het op de ranglijst natuurlijk niet op. Een gelijkspel is overigens ook de favoriete uitslag in Emmen van de laatste jaren want in de afgelopen vier seizoenen eindigde FC Emmen-MVV telkens in een gelijkspel. Ron Elsen boekte afgelopen vrijdag zijn eerste succes door de altijd beladen derby tegen Fortuna Sittard met 2-1 te winnen. Hij deed dat zonder de medewerking van de geschorsten Philip Haastrup en Gerard Aafjes maar die kunnen in Emmen weer van de partij zijn. Topscorer van MVV is de Fransman Daniel Gomez met veertien goals, nummer twee Malcolm Esajas heeft er een half dozijn op zijn naam staan terwijl Gideon Boateng vijf maal heeft gescoord. 


Bij FC Emmen keert Leonardo terug in de basisopstelling. Guus de Vries, die tegen BV Veendam moest uitvallen, is ook fit. Verder zijn er basisplaatsen ingeruimd voor Erwin Buurmeijer, Anton Jongsma en Sjors Paridaans. Dat gaat dan ten koste van Hans Denissen, Xander Houtkoop, Michel Poldervaart en Erik van der Ven. Laatstgenoemde zegt dat het bericht in De Gelderlander van afgelopen vrijdag over een overgang naar De Treffers niet op waarheid berust. Hij wil graag in het betaalde voetbal blijven, als dat niet bij FC Emmen is dan bij een andere club.
Scheidsrechter is Kristian Bakkelo.