Terug naar overzicht Terug

Dick Lukkien kiest voor dezelfde basisopstelling


FC Emmen trainer Dick Lukkien wijkt voor het belangrijke duel tegen Jong AZ niet af van de gebruikelijke opstelling. Afgezien van twee schorsingen staan al zeven wedstrijden achter elkaar dezelfde spelers in de basis. En dat lijkt ook bepaald niet onlogisch omdat in deze reeks de ploeg immers ongeslagen is gebleven en de belangrijkste gegadigde voor de het kampioenschap in de derde periode is. Vrijdagavond kan de kroon op het werk worden gezet met het behalen van de titel maar Lukkien weet ook wel dat zijn elftal mede afhankelijk van de resultaten van de concurrentie is. ,,De kans is niet groot maar er zijn wel gekkere dingen in het voetbal gebeurd. Maar voorop staat dat wij vrijdagavond van Jong AZ moeten winnen. Een lastige tegenstander die ik tegen Jong PSV aan het werk heb zien. Er zit veel tempo in de ploeg die van Jong PSV won.”
In tegenstelling tot Jong AZ won FC Emmen afgelopen maandag niet van Jong PSV maar speelde gelijk. Een duel dat veel kanten op kon maar Lukkien was niet tevreden met de late tegentreffer. ,,Bij die 0-1 stand moet je ook uitstralen dat je die uitslag over de streep wilt trekken. En als je dat doet, moet je het ook goed doen en dat heb ik een beetje gemist.”
Mocht het periodekampioenschap vrijdag niet worden beslist, volgt de maandag erna de apotheose. Voor FC Emmen is dat de uitwedstrijd tegen FC Oss. Een addertje onder het gras voor de Emmenaren kan de kaartenlast zijn. Twee spelers, Anco Jansen, en Tim Siekman, staan op vier maal geel en zijn dus bij een volgende gele prent geschorst.
FC Emmen: Telgenkamp: Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Jansen, Bannink.