Terug naar overzicht Terug

Periodekoorts bij FC Emmen naar hoogtepunt


De laatste twee uitwedstrijden hebben FC Emmen slechts twee punten opgeleverd waardoor de strijd om de derde periodetitel ongemeen spannend is geworden. FC Emmen heeft echter nog steeds de beste papieren, maar kan zich met nog twee duels te gaan, geen gelijke spelen meer veroorloven. Vrijdagavond in het stadion De Oude Meerdijk moet er worden gewonnen en dat moet dan gebeuren tegen Jong AZ.


Er zijn nogal wat theoretische mogelijkheden voor wat betreft het kampioenschap van de derde periode. Wint FC Emmen zou de titel ‘kat in het bakkie, kunnen zijn. De concurrentie moet dan wel meewerken. Twee daarvan, De Graafschap en FC Dordrecht spelen tegen elkaar en een gelijkspel zou deze teams uitschakelen. Een derde concurrent is FC Volendam dat echter een pittige uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen op het programma heeft staan. Verlies of een gelijkspel zou dan een streep door de periodedroom van de Volendammers halen. Maar er is ook nog een vierde kandidaat naast FC Emmen en dat is Telstar. De IJmonders staan drie punten achter FC Emmen en moeten vrijdag thuis tegen Helmond Sport. Bij winst doet Telstar, dat een gelijk doelsaldo heeft als FC Emmen, gewoon mee tot en met de laatste speeldag in de periode. Al deze bespiegelingen hebben echter alleen nut indien FC Emmen van Jong AZ wint. Bij een ander resultaat valt de beslissing in elk geval aanstaande maandag in Oss.

Of Jong AZ een ideale tegenstander is voor FC Emmen moet uiteraard nog blijken. Feit is wel dat uit tegen Jong AZ een nederlaag werd geleden. FC Emmen heeft dus wat dat betreft iets recht te zetten. Op 20 oktober van het afgelopen jaar brachten de Noordhollanders de formatie van trainer Dick Lukkien de eerste nederlaag van het seizoen toe. In een winderige en kletsnatte polder in Wijde Wormer werd het 2-1 voor Jong AZ Daarmee kwam een einde aan een fraaie reeks ongeslagen wedstrijden die op negen bleef staan. Beide teams raakten overigens na dit duel in een dipje. FC Emmen pakte uit vier wedstrijden slechts twee punten terwijl de Alkmaarders van de elf volgende wedstrijden er liefst tien verloren. Jong AZ zat tot voor kort ook nog in de race om deze titel na vier overwinningen op rij maar afgelopen vrijdag ging de ploeg met 3-0 ten onder bij Helmond Sport.