Dichterbij promotie na winst op Jong AZ

We hebben in eigen huis met 3-0 gewonnen van Jong AZ. Het was wederom een heerlijk avondje op De Oude Meerdijk. Door de overwinning zijn we een stap dichterbij promotie.

Nadat de basisschoolkinderen die meededen aan de spandoekenactie van de Brigata Fanatico hun gemaakte spandoeken aan het Drentse publiek hadden getoond, kon de wedstrijd beginnen. De kinderen namen plaats in het uitvak en zorgden de hele wedstrijd voor een hoop sfeer.

En het begin was voortvarend. Al na twee minuten kopte Miguel Araujo een vrije trap van Jasin Assehnoun tegen de touwen. Een vroege 1-0 voorsprong voor de mannen van Dick Lukkien. Kort daarna leek het ook al 2-0 te worden toen Reda Kharchouch het Alkmaarse doel onder vuur nam, maar doelman Sem Westerveld redde.

In het restant van de eerste helft wisten we echter geen grote kansen meer te creëren. De ruimtes lagen er wel, maar die werden niet goed benut. Aan de andere kant hoefde Michael Brouwer zich ook niet in te spannen. Ondanks dat was de sfeer op De Oude Meerdijk weer geweldig, op alle tribunes.

Vlak voor rust volgde nog wel een domper voor de Drenten. Lorenzo Burnet moest geblesseerd het veld verlaten, Jeff Hardeveld was zijn vervanger.

De voorsprong wordt vergroot
Na rust volgde opnieuw een tegenvaller, want ook Jeroen Veldmate moest geblesseerd naar de kant. Keziah Veendorp ging centraal achterin spelen, de ingevallen Arnaud Luzayadio kwam op rechtsback.

Tien minuten later maakten we de tweede goal van de avond. Via de kluts belandde de bal voor de voeten van Ole Romeny, die met een soort halve omhaal de bal hard in het doel werkte: 2-0.

Kort daarna leek Rui Mendes, in alle voorgaande zes duels trefzeker, ook de derde Drentse treffer te maken. Hij ontving de bal van Kharchouch en zocht de verre hoek, maar de keeper voorkwam dat de Duitse Portugees voor de zevende wedstrijd op rij scoorde.

Althans, voor even. Tien minuten voor tijd viel zijn treffer alsnog, toen hij aan de rechterkant van het strafschopgebied na een goede pass van Lucas Bernadou opdook voor het Alkmaarse doel en koel afrondde: 3-0. Met zijn zevende wedstrijd op rij waarin hij scoorde evenaarde hij het record van Michel van Oostrum (daterend van november 1995 tot januari 1996). Alleen Paul Weerman (negen duels op rij van september 2001 tot oktober 2001) heeft een beter record staan namens onze club.

Het was tevens meteen de laatste grote kans van de wedstrijd en dus wonnen we met 3-0. Door de overwinning blijven we uiteraard koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, de nummer achttien van de competitie die vanavond met 3-0 verloor op bezoek bij FC Den Bosch.

Omdat Excelsior met 1-4 verloor van Telstar, staan we nu tien punten voor op de nieuwe nummer drie FC Eindhoven. Mochten we winnen van FC Dordrecht, dan is promotie een feit!

FC Emmen – Jong AZ: 3-0