‘De ene wedstrijd is de andere niet’

FC Emmen coach Dick Lukkien moest na de uitschakeling voor de beker erkennen van een beter spelend elftal te hebben verloren. ..We hebben terecht verloren van een ploeg die goed voetbal speelt. De ene wedstrijd is de andere niet, vrijdag hebben we in Nijmegen goed gespeeld maar vanavond hebben we de hele wedstrijd achter NEC aangelopen.”

Dick Lukkien herkende zijn ploeg niet weer: ,,We lieten de ruimtes op het middenveld te groot worden en aan de bal waren we slordig. Dan kom je nog wel op voorsprong met een prachtig doelpunt maar een paar minuten later geven we de voorsprong zo maar weg. Na rust was het snel gebeurd want binnen tien minuten ging NEC van 1-1 naar 1-3.”

Voor NEC was de winst in Emmen een aardige opsteker gezien de matige competitiestart. Trainer Adrie Bogers: ,,We hebben FC Emmen vroeg onder druk gezet waardoor het lastig voor FC Emmen werd om druk te zetten. We kwamen wel achter dankzij een lange bal van achteren uit maar zijn blijven voetballen. Wat direct na rust resulteerde in twee doelpunten.”

AT5W9263

Michael Chacon krijgt een steuntje in de rug.

AT5W9336

Dennis Telgenkamp gestrekt naar de hoek.

AT5W9343

Nick Bakker is geblesseerd en kan niet verder.

AT5W9348

Vreugde na de 1-0 die van korte duur was.

AT5W9395

Joris Voest maakte zijn debuut voor FC Emmen als invaller voor Bakker.

AT5W9432

De patatgeneratie was present.

AT5W9457

Dennis Telgenkamp is geklopt.

AT5W9531

Anco Jansen kan doelman Joris Delle niet passeren.

AT5W9603

Hilal Ben Moussa is geblesseerd waarop scheidsrechter Van den Kerkhof maar affluit.