Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt in sportieve crisis verkerend Eagles


Het bekeravontuur van FC Emmen was maar kortstondig want vrijdag wacht de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het verlies tegen NEC zal nog wel even hebben nagedreund, aan de andere kant is uitgeschakeld worden door de topfavoriet in de Jupiler League van een andere orde dan bijvoorbeeld de nederlaag van de bekerwinnaar bij een hoofdklasser. De knop moet natuurlijk wel om want de komende weken komen pittige tegenstanders op FC Emmen af waarvan Go Ahead Eagles, ondanks de beroerde start, beslist eentje van is.


Go Ahead Eagles heeft SC Cambuur afgelost als zijnde de dichtstbijzijnde tegenstander van FC Emmen. De Deventenaren zijn daar ongetwijfeld niet blij mee, omdat daarvoor degradatie nodig was, FC Emmen des te meer omdat Go Ahead Eagles door de jaren heen een aantrekkelijke tegenstander is en bovendien heel vaak de punten in Emmen achter laat. Tot nu toe zijn er in Emmen 23 competitieduels tussen FC Emmen en Go Ahead Eagles gespeeld. Daarvan won de thuisploeg er dertien, achtmaal eindigde het in een gelijkspel en slechts twee keer gingen de Deventenaren met een overwinning naar huis. De laatste Eagles zege in Emmen dateert van 24 augustus 2009 toen het aan de Meerdijk 0-1 werd.

Go Ahead Eagles wil zo snel mogelijk weer terug naar de eredivisie maar de start is catastrofaal. Slechts drie gelijke spelen en twee nederlagen zorgen voor een onthutsende zeventiende positie. Eagles aanvoerder Xandro Schenk verwoordde de huidige positie als volgt: ,,Met zo’n serie beginnen, kunnen we de doelstelling om direct weer te promoveren beter even vergeten.’’ De Deventenaren hebben intussen de eerste zege van het seizoen geboekt door de bekerwedstrijd tegen Barendrecht met 3-1 te winnen.

In vergelijking met FC Emmen-NEC keert Jeroen Veldmate terug in de basis waarvoor Josimar Lima moet wijken. Nick Bakker die tegen NEC in de eerste helft uitviel, speelt wel tegen de Eagles. Of Cas Peters kan spelen is nog de vraag. Hij staakte de donderdag training en greep naar zijn lies. Omran Haydary is een mogelijke vervanger. Geblesseerd zijn verder Tim Siekman, Mario Bilate en Michel Hemmen. Go Ahead Eagles moet het zonder Leon de Kogel en Sjoerd Overgoor doen.
Opstelling FC Emmen; Telgenkamp; Bijl, Veldmate, Veendorp, Bakker, Ben Moussa, Chacon, Loen, Peters (Haydary), Bannink, Klok.

Tickets met 10% korting via www.fcemmen.nl/tickets