De belevenissen van de B's in Noord-Ierland

De eerste dagen

Op 5 juli zijn we met veertig minuten vertraging van Schiphol vertrokken. We hadden een goede vlucht, maar in Belfast werden we wel verwelkomd door een finke regenbui.
De volgende dag warden we om 10.15 uur gehaald voor de parade door de straten van Londonderry. Maar liefst 96 teams presenteerden zich op een enthousiaste wijze aan de bewoners van Londonderry en werden toegesproken door de burgemeester en de voorzitter van het organisatiecomite. Des middags speelden we onze eerste wedstrijd tegen Donegal SL. Deze wedstrijd werd verdiend met 2-1 gewonnen. We hadden overigens de nodige moeite met deze tegenstander. Kick en rush met veel strijd tegenover een ploeg die voetballend een oplossing zoekt. In de 14de scoorde Bjorn Zwikker 1-0 uit een vrije trap van Martin de Roo. Donegal kwam op gelijke hoogte uit een vrije trap. In de rust werd de niet fitte Randy van der Weide en Kay de Vries vervangen door Hidde Rog en Janko Dekker. Na een kwartier minuten werd Lascal Boer vervangen door Joel Almeida die met een aantal acties voor wat meer gevaar zorgde en uit een van zijn voorzetten scoorde Jeffrey Pot de winnende treffer. De uitslag had  nog hoger kunnen uitvallen maar de kansen werden niet benut. Desondanks zijn we tevreden met de drie punten.

Woensdag 7 juli
Om 10.30 uur speelden wij onze tweede wedstrijd tegen Crumlin United. Het was geen fraaie wedstrijd maar wel erg spannend. Crumlin had de eerste wedstrijd verloren en vocht in principe voor de laatste kans. Het speelde met een grote inzet en gaf twee keer 30 minuten vol gas. In de12e minuut werd een aanval over rechts goed door de spits van Crumlin United afgerond.1-0  Dit was tevens de ruststand. De tweede helft was amper twee minuten oud toen de rechtsbuiten van Crumlin binnen het strafschopgebied werd neergelegd. Uit de toegekende strafschop werd echter niet gescoord. Bjorn Zwikker maakte na een prachtige solo in de 21ste minuut de gelijkmaker. In de 26ste minuut was het wederom Bjorn die goed doorging op een diepe bal die achter de verdediging viel en scoorde 2-1 . Tussentijds had de spits van Crumlin nog de binnenkant van de paal geraakt. In blessuretijd scoorde Crumlin de verdiende gelijkmaker al kwam de goal wel gelukkig tot stand. Na een lichte overtreding scoorde Crumlin nu wel uit de toegekende strafschop. Eindstand 2-2.
Om 17.30 uur speelden wij onze derde wedstrijd tegen Institute FC. Op het veld van Institute kwamen we goed uit de startblokken maar de mooie kansen werden niet benut. Institute beperkte zich de eerste helft grotendeels tot verdedigen. Na een aantal wissels in het team van Emmen kreeg Institute toch meer grip op de wedstrijd. Uit een voorzet van links werd de bal in de 32 minuut door de spits van Institute binnengekopt. Na enige omzettingen halverwege de tweede helft, o.a. Martin deRoo extra erbij in de spits, scoorde Randy van der Weide heel fraai de 1-1.Daarna werd nogmaals een tandje bijgeschakeld en in de voorlaatste minuut scoorde Randy ook nog de winnende treffer. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord.
Na het laatste fluitsignaal was er bij iedereen de grote ontlading.Nummer 1 in de poule en dus spelen we de komende drie dagen om de plaatsen 1tot en met 8.

De kwartfinale
Het beeld van deze wedstrijd tegen Ferencvaros was achteraf dat gezien de krachtsverhoudingen, we niet hoefden te verliezen. Niet alle spelers brachten datgene wat van ze mocht worden verwacht en dan wordt het tegen een topteam uit Hongarije een moeilijke opdracht. Al in de tweede minuut kreeg Jeffrey Pot een goede mogelijkheid maar zijn te slappe schot werd door de keeper gekeerd. Na een gelijkopgaande eerste periode werd het door een misverstand in de achterhoede in de 22 minuut 0-1. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft begonnen we wat energieker en dat leverde een paar kansjes op die niet werden benut. Een strafschop in de 50 minuut bracht de beslissing ondanks dat Folkert Feenstra de strafschop nog bijna keerde . Hierna gingen we wel vrijer en met meer opportunisme spelen. We kregen nog enkele kansen waarvan de kans voor Joel de Almeida de grootste was. Gisteren was er blijdschap en vandaag was de teleurstelling natuurlijk groot. Nu spelen we voor plaats 5 tot met 8 tegen Shankill Youth, een fysiek sterke tegenstander uit Noord Ierland.