Terug naar overzicht Terug

Jan Olde Riekerink ook technisch-directeur


 Naast de aanstelling van Henk Eising als commercieel-manager had interim-directeur Ronald Lubbers op de traditionele persdag – met TV Drenthe als opvallende afwezige – nog een andere mededeling. ,,Onze trainer Jan Olde Riekerink neemt ook de functie van technisch-directeur voor zijn rekening. Dat vinden we een logische ontwikkeling, immers onze selectie is nog niet op volle sterkte en dan is het terecht dat hij hierin meedenkt.”
De selectie telt momenteel slechts zestien spelers inclusief drie keepers. Volgens Lubbers is er nog ruimte voor de komst van een nieuweling. ,,Of we meer kunnen aantrekken is afhankelijk van de inkomsten die we in de komende maanden genereren.”
De kersverse technisch-directeur en trainer Jan Olde Riekerink (foto) staat ondertussen met een minimale selectie voor een pittige klus. Maar hij zit duidelijk niet bij de pakken neer. ,,Realisme is in deze dagen natuurlijk het kernwoord maar dat hoeft niet automatisch in het negatieve te worden getrokken. Zo ben ik erg blij met de nieuwe spelers: Silvan Inia, Niki Leferink en Robert van Westerop. Het zijn aanwinsten die we heel graag wilden hebben. Ik ben ook blij met de spelers, de technische staf en de verzorging die er van het afgelopen seizoen zijn overgebleven. Ik denk dat hun kwaliteiten worden onderschat.”
Olde Riekerink hamert er ook op dat de club ambities moet blijven hebben. ,,Natuurlijk gaat het clubbelang momenteel boven het teambelang maar dat moet niet ten koste van de ambities gaan. We moeten altijd gaan voor een prijs. Die uitstraling moeten we bewaren ondanks dat er momenteel een smalle selectie staat. Ik vind dat er echter een goed fundament staat, met keihard werken moeten we zien dat daar een dak boven op wordt gezet.”