Emmen schiet met scherp tegen Bargeres: 13-2

Dubbele cijfers in de ‘oefentraditional’ tegen Bargeres zijn niet altijd vanzelfsprekend. Vorig jaar werd het bijvoorbeeld slechts 4-0 en een jaar daarvoor 7-0. In dat opzicht verraste het nog incomplete Emmen dus in positieve zin. De dertien gescoorde goals zijn overigens geen record want in de zomer van 1996 werd het 17-0. In het daaropvolgende seizoen eindigde Emmen als derde, een klassering die in het komende seizoen buiten bereik lijkt.
Emmen zoekt op een aantal posities nog naar de juiste man op de juiste plaats. Tegen Bargeres waren daarom Tarik Divarci, met elf goals de topscorer van Jong NEC in het afgelopen seizoen, en de Brit Gary Brown op proef. Laatstgenoemde maakte indruk op de nummer tien positie. Niet direct het type van de doorsnee Britse voetballer bezit hij een prima techniek, schiet links en rechts, hij scoorde drie keer en kan iemand vrij spelen. Divarci kwam niet echt in het stuk voor. In de eerste helft speelde hij als rechtspoot op de linkerspitspositie en in de tweede helft liet hij als centrumspits een paar goede mogelijkheden liggen.
In de eerste helft speelde Emmen, dat alleen Arjan Blaauw miste, in wat een basisopstelling zou kunnen zijn. Bargeres ondervond dat aan den lijve want na een helft spelen stond het reeds 8-1 voor de profs. Er waren fraaie treffers bij van o.a. Niki Leferink, aan de andere kant stak Bargeres-doelman Paul Dekker de gasten ook een aantal malen de helpende hand toe. In verdedigend opzicht had Emmen meestal niets te vrezen, toch kreeg de vijfdeklasser in de eerste helft drie prima mogelijkheden. De eerste ging over, de tweede werd knap door Robert van Westerop onschadelijk gemaakt en de derde mogelijkheid werd in een treffer omgezet. Waarmee Bargeres het totale aantal gescoorde goals in de laatste negen jaar tegen Emmen evenaarde. In de tweede helft werd het zelfs nog verdubbeld toen Sali er 2-10 van maakte.
In de tweede helft bleven alleen Gerben Tieltjes, Gary Brown en Tarik Divarci staan waardoor de scoringsmachine wat haperingen ging vertonen. Brown miste zelfs nog een strafschop, hij raakte de paal, maar een tweede poging vanaf elf meter was wel raak. Scheidsrechter Scheltens begon tegen eind van het duel een beetje te schipperen in het voordeel van de thuisclub door Emmen twee duidelijke strafschoppen te onthouden maar belangrijk was dat natuurlijk niet.
Emmen gaat de komende week op trainingskamp in Odoorn na maandagmorgen nog een keer op de Meerdijk aan conditie en techniek te schaven. Komende vrijdag wacht daar dan met Eintracht Nordhorn een tegenstander van zwaarder kaliber.
Bargeres-Emmen 2-13. 1. Brown 0-1, 6. Leferink 0-2, 15. Leferink 0-3, 23. Tieltjes 0-4, 31. Brown 0-5, 39. Leferink 0-6, 40. Robert Visser 1-6, 41. Leferink 1-7, 42. Wessels 1-8, 50. Manning 1-9, 64. Junqueira 1-10, 69. Sali 2-10, 73. Brown mist strafschop, 74. Wigger 2-11, 76. Brown 2-12 (strafschop), 80. Karreman 2-13.
Opstelling Emmen eerste helft: Van Westerop: Tieltjes, Feijer, Inia, Prinsen; Wolters, Brown, Oosting: Wessels, Leferink, Divarci.
Tweede helft: Danes; Van Braam, Wigger, Karreman, Tieltjes; Kayis, Brown, Junqueira; Bugera, Divarci, Manning.