D-pupillen ronde verder in bekertoernooi

FC Emmen D begon overtuigend aan de wedstrijd en was voortdurend op de helft van de tegenstander actief. Er kwamen onvermijdelijk ook kansen met name voor Matthijs Hensens en Thyron Lambers maar het aloude manco, de matige afwerking van de mogelijkheden, stond een voorsprong in de weg. Tot op slag van rust Thyron Lambers een vrije trap benutte. Na de hervatting bleef FC Emmen aanvankelijk de controle houden maar dat veranderde zo rond de vijftigste minuut. Eerst joeg Glen Arts een vrije trap hoog in de kruising en twee minuten later zette hij vv Emmen op een 2-1 voorsprong vanaf de witte stip na een overtreding van Thijs Uineken. Het was wellicht tegen de verhouding in, aan de andere kant een beloning voor de niet aflatende ijver van de vv Emmen pupillen. In de laatste vijf minuten kantelde het duel echter alsnog in het voordeel van de pupillen van trainer Nico Haak. Levon van Dijk knalde vanaf een meter of 25 in de kruising en drie minuten later werd Rogier Luiken met de 2-3 matchwinner.
FC Emmen D: Beugeling; Jochem Scholten, Sanafikha, Uineken, Komduur (52. Roelof van Dijk), Luiken, Levon van Dijk, Hensens, Fokke (31. Drenth), Lambers (40. Spang), Van der Weide (31. Jan Scholten).