Terug naar overzicht Terug

Op goede vrijdag naar FC Den Bosch


Het belooft vrijdagavond in Den Bosch een waar spektakel ter worden. Het is de laatste thuiswedstrijd van de Bossche formatie en daaraan wordt een speciaal tintje gegeven met tal van activiteiten en er wordt gehoopt op een volle bak. De toeschouwers worden verzocht in het blauw, de clubkleur van FC Den Bosch, te verschijnen. Daarnaast wordt gehoopt het festijn nog meer fleur te geven door middel van een overwinning op FC Emmen maar FC Den Bosch coach Marc Brys waarschuwt dat de betrekkelijk lage klassering van de Emmenaren een verkeerd beeld van de kracht geeft. ,,FC Emmen is niet meer hetzelfde team als aan het begin van het seizoen. De ploeg is sterker geworden en heeft zich inmiddels uit de gevarenzone van de Jupiler League bevrijd. Het is een gevaarlijke tegenstander, die sinds de winterstop zowel uit als thuis punten weet te pakken. Om dit duel te winnen, zullen wij vrijdag dus weer vol aan de bak moeten.”
FC Emmen trainer Harry Sinkgraven laat ook duidelijk merken dat zijn ploeg niet van zins is de punten cadeau te geven. ,,FC Den Bosch en ook onze volgende tegenstanders FC Zwolle en Helmond Sport gaan alle drie nog voor de play offs en wij gaan daar tegen onze sportieve plicht vervullen. We willen in principe alles winnen en dat blijft uiteraard zo. We hebben natuurlijk wel respect voor FC Den Bosch dat o.a met spelers als Matusiwa, Jans en Caracciolo een gedegen elftal heeft.”
In het voordeel van FC Den Bosch pleit dat FC Emmen in Den Bosch maar moeilijk kan winnen. De laatste zege van de roodwitten dateert zelfs van maart 1995 toen Emmen met 3-1 zegevierde. Daarna zijn er elf onderlinge duels in Den Bosch geweest waarin ook de thuisploeg moeite had te winnen. Liefst zeven van de elf duels eindigden namelijk in gelijke spelen. FC Den Bosch zit momenteel wel in een goede reeks met 17 punten uit de laatste 7 wedstrijden.
Harry Sinkgraven stuurt dezelfde basisformatie als tegen de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles de wei in. Guus de Vries ondervindt nog last van een teen terwijl Milos Malenovic zoals gebruikelijk geblesseerd is.