Terug naar overzicht Terug

D-jeugd ruim langs GRC Groningen


 RJO Heerenveen/Emmen D2-GRC Groningen D1 5-1
Een regelmatige overwinning voor de Emmenaren tegen een zich goed verwerende formatie uit Groningen. Het iets betere spel van de thuisclub kreeg in de achtste minuut de eerste beloning in de vorm van de 1-0 door Thyrann Lambers die met een lage kopbal een voorzet van Jan Scholten verzilverde. Het duurde tot de 28e minuut voor dat de taaie GRC defensie voor de tweede maal werd geknakt. Thom Scheper was de maker met een schuiver vanaf een meter of vijftien. Na de pauze keerden Emil Bijlsma en Roelof van Dijk niet terug waarvoor Twan Berends en Jochem Scholten in het veld kwamen. In de 35e minuut zorgde rechterspits Jan Scholten voor de 3-0 en vier minuten later kreeg de Emmer formatie een strafschop toegewezen die door Levon van Dijk werd verzilverd. GRC bleef proberen iets aan de achterstand te doen en had met die instelling in de 48e minuut succes. Doelman Vincent Beugelink moest zwichten voor een vrije schop die hoog en onhoudbaar werd ingeschoten. Twee minuten later bracht Levon van Dijk met zijn tweede goal na een fraaie combinatie het verschil weer op vier goals. De 5-1 stand bleef tot het laatste fluitsignaal staan hoewel de Emmenaren nog diverse mogelijkheden kregen maar in de afronding niet succesvol waren.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink: Fokke (40. Timmer), Muusse (40. Hindriks), Levon van Dijk, Harms (40. Hoogeveen), Luiken (40. Bos), Jan Scholten (40. Spang), Bijlsma (40. Gierveld), Roelof van Dijk (31. Jochem Scholten), Thom Scheper (31. Berends), Thyrann Lambers.


Thyrann Lambers (achtergrond) zorgt voor de 1-0. Emil Bijlsma (8) leidt de keeper af.  

 

 Thom Scheper (geheel links) schiet de 2-0 binnen.

 

 Levon van Dijk wacht in spanning het resultaat van zijn strafschop af.

GRC Groningen C1-RJO Heerenveen/Emmen C2 0-7
Het op de elfde en voorlaatste plaats staande GRC C1 was op papier een gemakkelijke tegenstander en dat was in de praktijk ook het geval gelet op de 7-0 zege. Toch was coach Brugt Bergsma niet al te enthousiast. ,,GRC is een matige ploeg maar wij hebben ook matig gespeeld. De uitslag had veel hoger kunnen zijn maar de opbouw bij ons is nog steeds niet naar wens.” De Groningers hadden in de eerste tien minuten zelfs een licht overwicht maar konden daar geen kapitaal uit slaan. In de 16e en 19e minuut sloegen de Emmenaren vervolgens keihard toe. Eerst profiteerde Bjorn Berends van een keepersfoutje en drie minuten later verhoogde Stefan Kikkert tot 0-2. GRC kreeg hier na een paar mogelijkheden om tot scoren te komen maar konden doelman Joost Schrik niet verschalken. In de tweede helft scoorden de Emmenaren vervolgens regelmatig. Achtereenvolgens Roderik Zeilstra (38), Sadik Spijodic (40), Leon Berens (45), Tom Heerkes (50) en Stefan Kikkert (65) bepaalden de einduitslag op 0-7. Bij de Emmer formatie was Leon Berens na een lange blessureperiode weer van de partij terwijl Sander Boer met een blessure verstek moest laten gaan.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik: Arends, Graver (47. Sanafikha), Komduur (45. Kroeze), Baas (43. Blekkink), Leon Berens, Heerkes, Bjorn Berends (40. Hensens), Zeilstra, Kikkert, Spijodic (40. Nijkamp).