Beloften fors onderuit bij PSV

Bij rust leidde Jong PSV al met 3-0 door goals van Tamata, Bourdouxhe en Nijland (strafschop). In de laatste tien minuten van de tweede helft zorgden Amrabat en Zeefuik voor de 5-0 eindstand. Bij Jong Heerenveen/ Emmen maakte Michal Svec na ruim een maand blessureleed zijn rentree. Verder verschenen onder andere Janmaat, Djuricic en Haglund aan de aftrap op De Herdgang. Bij Jong PSV stonden bekende namen als Manolev, Nijland en Amrabat binnen de lijnen.

De thuisploeg was stukken efficiënter dan Jong Heerenveen/ Emmen, zo erkende ook trainer Jansen: ,,Het had bij rust ook gewoon 3-3 kunnen staan. We hebben alleen niet efficiënt gespeeld. Achterin hebben we teveel weggegeven en voorin waren we niet scherp genoeg, want we hebben veel kansen gehad om tot scoren te komen.”

Opstelling Jong Heerenveen/ Emmen: Bangma; Janmaat, Djuric, Haglund, Gouweleeuw; Shayesteh, Svec (46. Huntink), Djuricic; Elyounoussi, Papadopulos, Narsingh (60. Martinus,  63. Seymonson)