D-jeugd laat de punten aan FC Zwolle

FC Emmen D-FC Zwolle D 0-3
De D-jeugd van FC Emmen had graag drie punten aan het totaal willen toevoegen om gevrijwaard te zijn van degradatiezorgen maar dat heeft er tegen FC Zwolle niet ingezeten. De Zwollenaren combineerden beter tegen een weliswaar strijdlustig FC Emmen dat echter in de voorste lijn geen vuist kon maken. In de eerste helft kreeg de thuisploeg eigenlijk maar een kans en dat was op slag van rust toen Jan Scholten vanuit een moeilijke hoek de Zwolse keeper tot een moeizame redding dwong. De Zwollenaren stonden op dat moment al op 0-1 door een vrije trap ineens van Dylan Tijs. FC Emmen doelman Vincent Beugelink had daarvoor tot twee maal toe een Zwolse treffer kunnen verhinderen. Na de rust waren de eerste mogelijkheden weer voor de gasten maar toch kwam FC Emmen iets beter in het spel. In de 38e minuut werd een goal van Jan Scholten wegens buitenspel afgekeurd en kort daarop kreeg Levon van Dijk een aardige mogelijkheid maar zijn schot was te zacht om de keeper van de gasten te verontrusten. Een kwartier voor tijd kwam FC Zwolle na een goed uitgevoerde counter op 0-2 en zeven minuten voor het laatste fluitsignaal verhoogde Dylan Tijs, evenals bij de 0-1, uit een vrije trap tot 0-3.
FC Emmen D: Beugelink; Jochem Scholten (50. Spang), Sanafikha, Uineken (50. Drenth), Komduur, Luiken (47. Fokke), Jan Scholten, Levon van Dijk, Hensens, Roelof van Dijk (40. Van der Weide), Lambers (45. Harms).

Thyrann Lambers wordt gevloerd maar krijgt geen vrije trap mee.

Zwollenaar Dylan Tijs (6) passeert het muurtje en doelman Vincent Beugelink voor de 0-1.

Het schot van Jan Scholten (liggend) lijkt de hoek in te gaan maar werd toch nog tot hoekschop verwerkt.

Jan Scholten wordt hier afgefloten wegens buitenspel.