Ook Jong FC Twente te sterk

Trainer Harry Sinkgraven stuurde deze keer een elftal met meer basisspelers de wei in maar deed geen beroep op spelers als Roy Stroeve, Guus de Vries, Michel Poldervaart, Niek Ripson, Sjors Paridaans. Steven de Blok en Xander Houtkoop. De ploeg die wel in het veld stond, slaagde er in de eerste helft niet in een scoringskans te creëren. Wel een drietal vrije trappen van Hans Denissen, de eerste twee misten de goede richting, de derde op slag van rust werd door doelman Nick Marsman tot hoekschop verwerkt. FC Twente trad met een goed spelend elftal aan waarin een handvol spelers op proef waren opgenomen. Uitgezonderd middenvelder Akram waren er verder geen spelers met eredivisie ervaring. In de 17e minuut kwamen de Tukkers op 0-1 dankzij een treffer van Bruno die na een hoekschop met een streep doelman Pieter IJzerman kansloos liet. Theo Vogelsang raakte kort daarop nog eens de lat terwijl een Twentse Leonardo eveneens een goede mogelijkheid miste. Kort voor de pauze werd bij FC Emmen Timothy Cathalina vervangen door Johnny de Vries uit de beloften van SC Heerenveen/FC Emmen terwijl na de pauze zijn teamgenoot Richard Stolte als linkerverdediger ging optreden. FC Emmen deed het na de thee beter maar de aanvallen smoorden meestal in de goede bedoelingen. FC Twente scoorde een kwartier voor tijd nog de 0-2 via Diego. Op dat moment speelde FC Emmen met tien man omdat Anton Jongsma geblesseerd naar de kant moest en geen wissel meer voorhanden was. Uiteindelijk werd van FC Twente Stefan Thesker geleend om er weer een elftal van te maken.
FC Emmen: IJzerman: Cathalina (43. De Vries), Fischer, Ouedraogo (46. Stolte), Görtz, Leonardo, Jongsma, Van der Ven, Buurmeijer, Ter Heide, Denissen.