D-jeugd FC Emmen verliest van Groningen/Cambuur D1

Heerenveen/Emmen D2-FC Groningen/Cambuur D1 0-2
De Emmenaren leverden een betere prestatie in vergelijking met een week eerder toen kansloos van VA Twente D3 werd verloren. De Gronings/Friese combinatie was wel de betere ploeg. Het combineerde beter tegen een hardwerkend FC Emmen dat echter maar moeilijk het strafschopgebied van de tegenstander kon vinden. Toch waren er zeker in de eerste helft aan beide zijden weinig doelrijpe kansen. De 0-1 in de 22e minuut was ook nog het gevolg van een verdedigingsfoutje waarvan de Groninger Oege Sietse van Lingen profiteerde. In de tweede helft ontstonden in het laatste kwartier meer doelkansen. FC Emmen kreeg zelfs een mooie gelegenheid om op gelijke hoogte te komen na goed werk van Kjelt Engbers. Hij trok de bal voor op Twan Berends die eigenlijk had moeten scoren maar voorlangs lepelde. Zes minuten voor het einde ontstond de alles beslissende 0-2 toen aanvoerder Martijn van Maastrigt van de gasten de Emmer verdediging inclusief doelman Kjell Scherpen koppend na een hoekschop versloeg. In de laatste minuut kreeg FC Emmen via Kjelt Engbers nog een mogelijkheid iets aan de achterstand te doen maar zijn eerste poging werd gekeerd en vervolgens kopte hij over.
Heerenveen/Emmen D2: Scherpen; Hoogeveen, Muusse, Bos, Timmerman, Engbers, Gerdes (49. Van der Meulen), Oosting, Scheper, Berends (49. Seubers), Gierveld (46. Zwaagstra).