FC Emmen ook in Dordrecht schotloos

In vergelijking met het elftal dat een week eerder nipt van FC Eindhoven verloor, was de basisopstelling van FC Emmen slechts op één plaats gewijzigd. Voor Randy Wolters zat de schorsing er op en mocht weer vanaf de eerste minuut beginnen. Dat ging ten koste van Elson do Rosario Almeida die na zijn blessure nog het juiste ritme zoekt. Mocht Ronaldo Jongebloet de hoop hebben gehad tegen zijn eigenlijke werkgever FC Dordrecht van start te mogen gaan, bleek dat een ijdele hoop. Hij mocht gewoon weer op de reservebank plaatsnemen.
 In de eerste helft van het duel aan de Krommedijk gebeurde er niet zo geweldig veel. De thuisploeg ging wel met pressie van start en forceerde twee hoekschoppen binnen twee minuten. FC Emmen speelde het aangekondigde compacte voetbal met de nadruk dus op verdedigen. Er waren wat kansjes voor bijvoorbeeld Jeffrey Rijsdijk en uit een hoekschop ontstond een scrimmage voor de goal van Harm Zeinstra maar de stand bleef dubbelblank. FC Emmen kwam er in deze fase soms best even uit en dwong twee hoekschoppen af zonder echt gevaarlijk te worden.
Na goed een half uur spelen kwam de bijna onvermijdelijke achterstand er dan wel. Uit een vrije trap van Wouter de Vogel kopte de 1 meter 93 lange centrale verdediger Tom Beugelsdijk vanaf een meter of tien in de rechterbovenhoek: 1-0. De Emmer defensie had hem redelijk ongemoeid gelaten. Bart de Groot stond er het dichtst bij maar greep niet in. Kort voor de rust moest Zeinstra de Dordse vedette Cecilio Lopes nog van een treffer af houden en kort daarop was aan de andere kant Randy Wolters met een schot dat via een tegenstander in het zijnet belandde.

Harm Zeinstra (links) ziet Tom Beugelsdijk (net zichtbaar met badmuts) de 1-0 inkoppen.

Matthieu Bemba maakt een fraaie landing

De kans voor Renaldo Jongebloet kwam dan direct na de rust. Hij mocht de plaats van Michal Mravec innemen. Maar ook hij kon de doelpuntenhonger van FC Emmen niet doen stillen. De tweede helft gebeurde er wel iets meer waarbij beide partijen aan latjes schieten deed. Het was Randy Wolters die er mee begon door na ruim een uur uit een vrije trap de dwarslat te teisteren. Een minuut of tien later deed Wouter de Vogel het zelfde namens de thuisclub. Op dat moment waren bij FC Emmen Randy Wolters en Matthieu Bemba reeds vervangen door Shkodran Metaj en Mehmet Boztepe maar alle wissels haalden niets uit. FC Emmen creëerde aanvallend bijna niets, ook FC Dordrecht deed dat aanvankelijk niet maar was in de slotfase wel scherp toen zich mogelijkheden deden om FC Emmen op te rollen.
Het was Santy Hulst die elf minuten voor tijd de wedstrijd in feite besliste door 2-0 te scoren na een vlot lopende aanval. Amper twee minuten later deed Danny Post er nog een schepje bovenop door 3-0 aan te laten tekenen. Het was voor FC Emmen om moedeloos van te worden en dat straalde de ploeg ook uit. Vijf wedstrijden achtereen zonder een goal te scoren betekent dat de ploeg op een plaats staat waar het kennelijk thuishoort. Aanvoerder Jeffrey de Visscher baalde verschrikkelijk. ,,We hebben best een redelijke eerste helft gespeeld maar dan krijg je weer een goal uit een vrije trap tegen. Daar is niet tegen te voetballen. We kwamen hier naar toe om te knokken voor een puntje maar op zo’n manier zinkt je de moed wel in de schoenen.”

Harm Zeinstra grijpt tevergeefs maar de bal raakt de lat (Foto’s FC Emmen Media)

FC Dordrecht doelman Van der Ploeg tikt de bal resoluut weg voordat Eldridge Rojer gevaarlijk kan worden (Foto: Gerrit Rijkens).

FC Dordrecht-FC Emmen 3-0. 32. Beugelsdijk 1-0, 79. Hulst 2-0, 81. Post 3-0. Scheidsrechter: Otto. Gele kaart: Amevor (FC Dordrecht), Wolters (FC Emmen). Toeschouwers: 1921.
FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Beugelsdijk, Versluis (59. Lima), Amevor, Post, Tano (30. Achterberg), Rijsdijk, Hulst, Lopes (83. Vlasblom), De Vogel.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer, Koenders, Bemba (73. Metaj), Mravec (46. Jongebloet), De Groot, De Visscher, Rojer, Wolters (73. Boztepe).