D-jeugd FC Emmen naar finale bekerstrijd

De D’tjes hadden het aanvankelijk niet gemakkelijk tegen Groningen/Cambuur D2. De thuisploeg beschikte over een lange spits en probeerde die steeds aan het werk te zetten. De Emmenaren wisten zich in de beginfase geen raad en kwamen nauwelijks aan goed lopende combinaties toe. Maar in de 25e minuut zorgde een treffer van Thom Scheper voor opluchting. Hij schoot met links een vrije trap mooi in de kruising. De 0-1 was tevens de ruststand. Na de pauze kwam FC Emmen alras beter in de wedstrijd en liep binnen een kwartier naar een 0-3 voorsprong. Emile Bijlsma, rechterspits in plaats van de geblesseerde Jan Scholten, benutte een voorzet van Jochem Scholten voor 0-2 en Jochem Scholten rondde voorbereidend werk van o.a. Thom Scheper af voor de 0-3. De thuisploeg, er werd op het terrein van Rood Geel in Leeuwarden gespeeld, kwam vijf minuten voor tijd terug tot 1-1 maar verloor drie minuten later alle hoop op een beter resultaat toen Jochem Scholten een vrije trap vanaf een meter of 25 langs de Friese doelman stuurde. De Emmenaren komen nu op 4 juli op de jeugddag in Meppel uit tegen Achilles 1894 dat de De Weide in de andere halve finale met 4-0 versloeg..
Heerenveen/Emmen D2: Beugelink; Fokke, Levon van Dijk, Luiken (10. Muusse), Harms (50. Timmer), Roelof van Dijk (45. Gierveld), Bos, Lambers (45. Hindriks), Scheper (50. Hoogeveen), Jochem Scholten, Bijlsma.