C-jeugd FC Emmen pakt titel in bloedstollend duel

Na een week eerder tamelijk kansloos, in eigen huis nog wel, van Quick ’20 te hebben verloren was een beslissingswedstrijd tegen dat zelfde Quick’20 noodzakelijk om de kampioen aan te wijzen. Op sportpark De Boshoek in Hardenberg trad FC Emmen bepaald niet als favoriet aan omdat het in de competitie twee keer van de Oldenzalers had verloren en een week eerder weinig had in te brengen. Maar er stond een heel ander FC Emmen op het kunstgras van het sportpark van HHC Hardenberg. Er werd vanaf het begin keihard om elke bal gevochten waardoor zich een boeiend spektakel ontvouwde met FC Emmen dus als uiteindelijke winnaar. Dat was wel een erg spannende aangelegenheid want de extra tijd duurde maar liefst zestien minuten: een verlenging waardig.
Ondanks dat FC Emmen een klasse beter speelde dan een week eerder kwam het wel na een klein kwartier op achterstand. Een vrije trap vanaf rechts werd door de lange centrale verdediger van de Oldenzalers langs doelman Joost Schrik gekopt: 0-1. De Emmenaren herstelden zich snel van de schok. Een vrije trap van Rik Graver miste het doel rakelings maar in de zestiende minuut bracht Sander Boer met een kopbal uit een voorzet van Sadik Spijodic de partijen op gelijke hoogte: 1-1. Quick ’20 werd vervolgens nog voor de pauze naar een 3-1 achterstand gespeeld. In de 28e minuut werd een voorzet van Stefan Kikkert door Bjorn Berends ingekopt en vier minuten voor rust verhoogde Sander Boer met een goed geplaatst schot de voorsprong naar een veilig lijkende 3-1.
Quick ’20 was echter niet van plan zich bij het dreigende verlies neer te leggen en greep na rust direct het initiatief. Doelman Joost Schrik moest al in de eerste minuut redding brengen en bleef voortdurend onder druk staan. In de 51e minuut had Sander Boer voor wat verlichting kunnen zorgen toen hij alleen voor de doelman kwam te staan maar kon deze niet passeren. Een vrije trap van Stefan Kikkert werd met een fraaie snoekduik tot hoekschop verwerkt. Er was veel irritatie in de wedstrijd waardoor bijvoorbeeld de Emmenaren Bjorn Berends, Lars Baas en Joost Schrik geel kregen van de jonge scheidsrechter die zijn handen meer dan vol aan het duel had. En toen Bjorn Berends tien minuten voor tijd ook nog een tweede gele prent kreeg moest FC Emmen dus nog vol aan de bak in de slotfase.Twee minuten later na de rode kaart stond het al 3-2 en een derde Oldenzaalse treffer leek in de lucht te zitten. Door vele onderbrekingen wegens blessure behandelingen voegde de scheidsrechter maar liefst zestien minuten extra tijd toe waarin de spanning was te snijden. De Emmer defensie hield met centrale verdediger Rik Graver en doelman Joost Schrik aan het hoofd echter stand waardoor het feest kon losbarsten.
Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Leon Berends, Baas, Nijkamp, Heerkes, Spijodic (53. Hensens), Boer (70+14 Zeilstra), Kikkert (Kroeze), Bjorn Berends.

De nummer 5 van Quick ’20 brengt de stand op 0-1.