Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maakt in Sleen halve dozijn vol


De score was onder ideale weersomstandigheden aan de magere kant. Dat lag enerzijds aan het kranige verweer van de thuisploeg, anderzijds was de schutterij bij FC Emmen niet echt in vorm. Opvallend was dat veel Emmenaren het bij de afronding veel te hoog zochten. Bij FC Emmen stond met de twintigjarige Kenny van der Weg een proefspeler in het veld. Hij is een linkspoot afkomstig uit de beloften van NAC Breda en stond in de eerste helft als linkervleugelverdediger geposteerd. Na de thee vormde hij met Bart de Groot het centrale verdedigingsduo en deed dat naar behoren. Bij FC Emmen ontbraken Angelo Zimmerman, Guus de Vries, Sander Fischer, Radovan Mitrovic en Eldridge Ropjer.
De score werd in de 13e minuut geopend door Richard Stolte. Na exact een half uur spelen was Hans Denissen na mooi voorbereidend werk van Leonardo succesvol: 0-2. Tien minuten na de thee kopte Richard Stolte uit een hoekschop van Tjaronn Chery raak: 0-3. In de 71e en 80e minuut meldde zich Kay Velda met twee prima doelpunten en Tjaronn Chery maakte drie minuten voor het einde het halve dozijn vol. De wedstrijd stond overigens mede in het teken van het afscheid van Henk Reuvers die na vijf seizoenen bij Sleen aan het roer te hebben gestaan een jaartje rust neemt. Reuvers heeft ook een Emmen verleden. Hij was assistent onder Jan de Jonge en was samen met René Hake zelfs nog een maandje interim na het vertrek van De Jonge.
Sleen-FC Emmen 0-6. 13. Stolte 0-1, 30. Denissen 0-2, 55. Stolte 0-3, 71. Velda 0-4, 80. Velda 0-5, 87. Chery 0-6. Toeschouwers: 300.
FC Emmen: Bangma (46. Zeinstra); Leonardo (46. Johnny de Vries), Görtz, De Groot, Van der Weg, Shayesteh (46. Chery), Poldervaart (46. Velda), Stolte, Denissen (46. De Visscher), Ter Heide (46. Vogelsang), Wolters.


 

Kenny van der Weg

 

Richard Stolte was twee maal succesvol.

 

Michel Poldervaart haalt met links uit.

 

Randy Wolters werd stevig geraakt maar kon opgelapt worden.