D-jeugd boekt tweede overwinning

De D-jeugd geraakte al snel in de wedstrijd op achterstand. De Emmenaren onderschatten een steekbal waardoor de ploeg uit Emmeloord in de tweede minuut op voorsprong kwam. Die 1-0 stand werd tot en met de pauze verdedigd. De gasten uit Emmen hadden moeite om door de versterkte verdediging van Flevo Boys heen te komen. Er waren wel kansjes voor Thyrann Lambers en Daniel Sanafikha maar de gelijkmaker viel pas tien minuten na de pauze. Bram Komduur was de maker van de 1-1. Tien minuten later scoorde Rogier Luiken de naar later zou blijken winnende goal. Mathijs Hensens leverde het voorbereidende werk met een trekbal. Bram Komduur had met een vrije trap nog bijna succes maar de bal ging via binnenkant paal het veld weer in. ,,Geen goede wedstrijd maar de jongens hebben wel hun best gedaan”, concludeerde trainer Nico Haak.
FC Emmen/SC Heerenveen D: Beugeling: Jan Scholten (31. Fokke), Jongbloed (31. Spang), Komduur, Uineken, Sanafikha, Jochem Scholten, Luiken, Hensens, Lambers (35. Drenth), Roelof van Dijk. Levon van Dijk, Van der Weide en Harms ontbraken wegens blessures.