Terug naar overzicht Terug

Harm Zeinstra debuteert tegen FC Volendam


Trainer Harry Sinkgraven vond dat het tijd werd om Harm Zeinstra een kans te geven nadat Etemadi in de laatste vier duels dertien keer was gepasseerd. De twintigjarige, in Leeuwarden geboren, Zeinstra krijgt daardoor zondag de mogelijkheid zich te bewijzen. Als tweede doelman zal Pieter IJzerman fungeren omdat Etemadi geen deel meer uitmaakt van de selectie. Tegen FC Volendam keren Erik van der Ven en Xander Houtkoop terug in de basis waarvoor Michel Poldervaart en Pedro Beda moeten wijken.


Misschien dat spelen op zondag de spelers van FC Emmen beter bevalt: aanstaande zondag kan dat blijken want de Emmenaren moeten op reis naar Volendam waar in het Kras stadion de plaatselijke FC wacht. In de huidige vorm zal het zonder twijfel al moeilijk genoeg worden om in Volendam één of zelfs drie punten te pakken maar ook op basis van het verleden slaat de meest optimistische FC Emmen supporter de schrik om het hart. In de laatste drie uitwedstrijden tegen FC Volendam werden immers maar liefst zestien doelpunten geïncasseerd. Die verschrikkelijke serie begon in maart 2006 toen FC Emmen onder de toenmalige trainer Jan van Dijk zelfbewust als de nummer drie op de ranglijst naar Volendam reisde om daar met 5-2 te worden afgedroogd. Het luidde een reeks van drie achtereenvolgende nederlagen voor de Emmenaren in waardoor de play offs werden gemist. Een seizoen later was Jan van Dijk net met vervroegd verlof gestuurd en stond de ploeg onder leiding van Alfons Arts. Ook dat eindigde in een fiks pak slaag want het werd liefst 6-1. In november 2007 mocht Gerry Hamstra het proberen maar ook hij kreeg FC Emmen op het kunstgrasveld van FC Volendam niet aan het rollen en liep tegen een 5-1 nederlaag op.
Anno 2009 is FC Volendam momenteel geen topploeg in de Jupiler League want het neemt een bescheiden twaalfde positie in. Een tegenvaller na de degradatie en nieuwe trainer Edward Sturing heeft al aardig onder druk gestaan. Maar de lucht lijkt weer geklaard en vrijdag een week geleden werd thuis met 1-0 van FC Oss gewonnen. Topscorer bij de Volendammers is niet Jack Tuyp, hij scoorde tot nu toe slechts een goal, maar Melvin Platje die vijf maal succesvol was. Robin van Zaanen staat tweede met drie treffers. Een zware aderlating is echter het verlies van Matthieu Boots die in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard een kuitbeen brak. Verder verloor FC Volendam in het begin van het seizoen aanvaller Sheotahul aan Willem ll maar zag Dominique van Dijk na pogingen ergens anders onder dak te komen uiteindelijk toch weer terugkeren.