Chacón schiet FC Emmen in blessuretijd langs VVV

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Emmen in extremis een 2-3 overwinning behaald op VVV-Venlo. Na twintig minuten brak Johnatan Opoku de wedstrijd open, maar vijf minuten later was het weer gelijk door Alexander Bannink. In de tweede helft zette Jafar Arias de Emmenaren op voorsprong, maar ook VVV kwam snel langszij, wederom via Opoku. In blessuretijd zorgde Michael Chacón voor de beslissing.

Trainer Dick Lukkien had zich voorbereid op een lastige wedstrijd: “We wisten dat we de handen vol zouden krijgen tegen een goede ploeg. Ze zijn fysiek ijzersterk, maar daar waar het kan voetballen ze ook.”

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang, maar binnen tien minuten werd FC Emmen voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap werd vanaf de zijkant ingedraaid, maar de bal was niet op maat voor een van de meegekomen Drenten.

vvv venlo fc emmen 26 januari 2019 bannink
Bannink probeert het van afstand (Foto: Gerrit Rijkens)

Daarna kwam de wedstrijd tot leven en ging het spel over en weer. Vanuit een lastige hoek probeerde Peniel Mlapa het, daarna waagde ook Bannink een poging met een harde pegel.

Na twintig minuten kwam VVV op voorsprong. Een voorzet van Patrick Joosten belandde via de kluts voor de voeten van Opoku, die van dichtbij binnenschoot: 1-0.

vvv venlo fc emmen 26 januari 2019 scherpen cavlan bijl veendorp
Opoku maakt de 1-0 uit de kluts (Foto: Gerrit Rijkens)

Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Arias hield de bal voorin goed vast en gaf mee aan Jansen, die daarna Bannink bereikte. Hij dribbelde naar binnen en schoot laag binnen in de verre hoek: 1-1.

Lukkien: “We hebben zeker in de eerste twintig minuten heel veel moeite gehad met dat fysieke spel. We kwamen toen ietwat gelukkig, eigenlijk uit het niets, op 1-1.”

vvv venlo fc emmen 26 januari 2019 bannink arias de leeuw
De spelers vieren de gelijkmaker van Bannink (Foto: Gerrit Rijkens)

Wat daarna opviel was het goede samenspel tussen Anco Jansen en Michael de Leeuw. De twee ex-Veendammers wisten elkaar uitstekend te vinden en dat leidde vaak tot mooi voetbal.

Kansen over en weer in de tweede helft

Beide ploegen begonnen slordig aan de tweede helft. Na een kwartier kreeg Jansen een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn lage schot werd gekeerd door doelman Lars Unnerstall.

Een paar minuten later was het alsnog raak. Jansen en Cavlan combineerden aan de linkerkant, waarna een voorzet van Jansen hard werd binnengekopt door Arias: 1-2.

vvv venlo fc emmen 26 januari 2019 arias goal
Arias zet FC Emmen op voorsprong (Foto: Gerrit Rijkens)

Maar ook VVV sloeg snel terug. Patrick Joosten slingerde de bal voor het doel en Opoku gleed de bal binnen. Scheidsrechter Christiaan Bax moest nog even overleggen met de VAR, maar hij keurde de treffer toch goed.

“Het wordt te snel 2-2, dus dan ben je benieuwd naar de reactie van de ploeg,” aldus Lukkien. Hij zag dat zijn ploeg het eerst moeilijk had en dat Kjell Scherpen nog redding moest brengen, maar daarna pakten de spelers het goed op.

In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning. FC Emmen ging nog voor de 2-3 met Nicklas Pedersen en de nieuwe aanwinst Sven Braken in de ploeg, maar de wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen.

In de 95ste minuut werd er toch nog gescoord. Pedersen kopte een hoge bal door richting Chacón, die de bal op de borst aannam en de bal in de verre hoek binnenschoof. “Aan het eind waren we misschien wel beter dan VVV. Dat die goal dan nog valt, dat is geweldig,” aldus Lukkien op de persconferentie.

vvv venlo fc emmen 26 januari 2019 chacón
Diep in de extra tijd schiet Chacón de 2-3 binnen (Foto: Gerrit Rijkens)

Door de overwinning is FC Emmen nog ongeslagen in de eredivisie in 2019. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd, dit keer is AZ de tegenstander. Wil jij daar ook bij zijn? Koop dan hier je ticket!

VVV-Venlo – FC Emmen: 2-3