Bekertoernooi voor FC Emmen onder 19 voorbij

FC Emmen JO19-FC Twente JO19 1-5

FC Emmen is in de achtste finale van het bekertoernooi uitgeschakeld door de leeftijdsgenoten van FC Twente. Op een miezerige middag eindigde het duel in de Oude Meerdijk in 1-5. Een forse zege aldus voor de bezoekers en het gaf de krachtsverhouding prima weer.
Het begon al desastreus voor de Emmenaren want er waren amper twee minuten gespeeld toen de man aan het scorebord al in actie moest komen. Een  ongehinderde voorzet van rechts werd door de Twentse spits Daan Rots simpel ingetikt: 0-1. FC Twente schakelde steeds een tikkeltje hoger dan de thuisploeg. De Emmenaren werkten hard maar kwamen kwaliteit te kort. Door een  foutje van doelman Brian Haak was het in de negende minuut bijna 0-2 geweest maar het liep met een sisser af. FC Emmen kreeg in de eerste helft een kans via Ben Scholte na een half uur spelen maar hij schoot in goede positie recht op de doelman af. Vijf  minuten voor rust werd het toch 0-2 door weer een goed opgezette en afgewerkte aanval. Had FC Emmen in de rust plannen gesmeed om in het tweede part beter voor de dag te komen, konden die binnen twee minuten de prullenbak in. De Emmer verdediging werd zoek gespeeld en doelman Haak was op de inzet kansloos. Het kwam nog erger want met goals in de 53e en 58e minuut stond het binnen een uur spelen 0-5. Doelman Brian Haak redde daarna nog een paar maal zodat het bij vijf Twentse doelpunten bleef. Het harde werken van FC Emmen werd uiteindelijk nog beloond met de eretreffer in de 89e minuut van Luciano Carty: 1-5.
FC Emmen JO19: Haak: Roosken, Boonstoppel, Verheul (66. Luchies), Spijkerman (59. Osazee), Aalderink (66. Zwaagstra), Strijker, Scholte, Rojer (59. Carty), Quispel (66. Wolters), Margaritha.

*Van de andere teams won FC Emmen onder 17 een oefenwedstrijd tegen het Duitse JLZ Emsland dat door SV Meppen wordt bestuurd. De goals van FC Emmen werden door Jairick Poulina en Maurice Tinholt gescoord.
*FC Emmen onder 13(2), de groep spelers onder 12 jaar, versloeg de een jaar oudere jeugd van Be Quick 1887 in een oefenduel met 1-2. In Haren scoorden Kaj Drent en Luc Stegen de Emmer treffers.
*FC Emmen onder 13 (1) moest tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen bekeren. Op het sportcomplex van FC Groningen won de thuisclub met 4-1 waardoor het bekertoernooi voor de Emmenaren voorbij is.