Terug naar overzicht Terug

Cambuur rekent op 3 punten tegen FC Emmen


Hoewel dat laatste nog bepaald geen uitgemaakte zaak is. Leeuwarden is ook een echte voetbalstad. Als het slecht gaat roeren de supporters de trom, maar als het goed gaat is de beleving intens. De volgende stap richting kampioenschap moet a.s. vrijdag worden gemaakt via een overwinning op FC Emmen.
De belangstelling voor deze wedstrijd is groot. Woensdagavond waren er reeds bijna 8000 kaarten in de voorverkoop verkocht.


FC Emmen heeft wel een reputatie op te houden als spelbreker. Zo won het niet zo lang geleden uit bij Sparta Rotterdam en bij MVV Maastricht. Sparta nam op dat moment de eerste plaats in en was zo kapot van de nederlaag tegen FC Emmen dat de trainer de laan werd uitgestuurd. MVV stond voor het duel tegen FC Emmen op de tweede plaats en verloor na het verlies tegen FC Emmen zoveel punten dat het inmiddels is afgevallen voor de strijd om het kampioenschap. Maar er is ook een ander FC Emmen natuurlijk gezien de 4-1 nederlaag bij FC Eindhoven.

 

Mohamed El Makrini krijgt in de 15e minuut geel van Rogier Honig maar had enkele minuten later een tweede gele prent verdiend wat een keerpunt in de wedstrijd zou zijn geweest. El Makrini is voor a.s. vrijdag geschorst.(Foto: Gerrit Rijkens)

 

Bepalend zal zijn met welke opdracht de Emmenaren het veld worden opgestuurd. Tegen Sparta en MVV was FC Emmen niet van plan het spel te maken en de tegenstanders wisten zich daarmee geen raad. Tegen FC Eindhoven leefde onderhuids vermoedelijk de gedachte kwalitatief beter te zijn en dat pakte niet goed uit. Thuis tegen SC Cambuur was het een open en aantrekkelijke wedstrijd met een paar kantelmomenten maar uiteindelijk wel een verdiende nederlaag. Er een open wedstrijd in Leeuwarden van te maken lijkt echter geen goede gedachte.

Voor FC Emmen is het duel tegen SC Cambuur de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2012/13. In veertien uitduels tot nu werden 12 punten gepakt o.a. door middel van drie overwinningen, naast Sparta en MVV werd ook nog bij FC Den Bosch gewonnen. Verder drie gelijke spelen bij Telstar, FC Oss en FC Dordrecht naast acht verliesbeurten. De balans voor wat betreft uitwedstrijden bij SC Cambuur  is zeker niet slecht want in 23 wedstrijden won de thuisclub elf maal en FC Emmen negen keer. Slechts drie keer kwam er een gelijkspel uit de bus.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Maynard, Van der Linden, Metaj, Velda, Hiariej, Worm, Wijks, Ter Heide, Rojer.